islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3697
EURO
34,9815
ALTIN
2.326,16
BIST
9.090,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Endonezya, elektrikli arabalar için vergi avantajları sunuyor

Endonezya, elektrikli arabalar için vergi avantajları sunuyor

Endonezya, ülke olarak iklim değişimi noktasında güvende olmadığının farkında, karbon salınımı önlemek için elektrikli araç kullanımında avantajlı vergi uygulamalarını yürürlüğe koyuyor.

Mirat Haber Ajansı

Pil metalinin önde gelen önemli tedarikçilerinden biri olan Endonezya, hibrit otomobiller için vergi muafiyetlerini azaltacak yeni bir düzenleme ile elektrikli araç satışlarını artırmayı hedefleyecek. Maliye bakanlığı tarafından dün yayınlanan bir yönetmelik taslağına göre, pille çalışan elektrikli araçlar yüzde 0 lüks vergisi oranını koruyacak, plug-in hibrit araçlar ise tarifelerinin yüzde 0’dan yüzde 5’e yükseleceğini görecek. Tam ve hafif hibrit türler, önceki yüzde 2 –  yüzde 12 aralığına kıyasla yüzde 6- yüzde 12 oranında vergilendirilecek. Yeni oranlar yalnızca yerel olarak üretilen araçlar için geçerli olacak.

Bu, Endonezya’nın küresel bir EV pil merkezi olma hedefini karşılamak için açıkladığı bir dizi girişimin en sonuncusu. Ülke, pillerde kullanılan, önemli bir nikel kaynağı olarak rolünü başka bileşenleri de üretmek için üretim ağını genişletmek istiyor. ABD, Çin ve Avrupa gibi pazarlarda daha yeşil taşımacılık talebi hızla artıyor. Pille çalışan elektrikli araç sektörünün 347 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirmesinden veya aynı tutarda bir yatırımla ticari üretime geçmesinden iki yıl sonra daha yüksek oranlar devreye girecek. Bundan sonra, taslak kurallara göre plug-in hibritler yüzde 8 oranında vergilendirilirken, diğer hibritler yüzde 10- yüzde 14 oranında bir tarife görecek.

Temiz enerji kullanımına teşvik

Güneydoğu Asya’nın en büyük ekonomisi, şimdiden dünyanın en büyük pil üreticilerinin dikkatini çekti. Ancak hükümet, özellikle geleneksel ve hibrit otomobillerin daha ucuz olduğu yerlerde, fosil yakıt bağımlılığı olan ülkede yerel olarak elektrikli araçların kullanımını desteklemek istiyor. Sektör verilerine göre, 2020 yılında hibrit satışlarının yaklaşık onda biri olan sadece 120 elektrikli araç satıldı. Endonezya, iklim değişikliğine karşı en savunmasız ülkeler arasında olduğu göz önüne alındığında, karbon emisyonlarını azaltmaya yeniden odaklandığını gösterdi. Hükümet, temiz enerji kullanımı için teşvikleri değerlendiriyor ve yenilenebilir enerji sektörünü genişletiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.