islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3695
EURO
35,0050
ALTIN
2.325,46
BIST
9.127,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Endonezya: İşçi Düşmanı Yasaya Tepkiler

Endonezya: İşçi Düşmanı Yasaya Tepkiler

Mirat Haber Ajansı

Endonezya’nın başkenti Cakarta’da motosiklet süren ve bayrak sallayan yüzlerce işçi bir miting düzenledi ve Başkan Joko Widodo’ya tartışmalı yeni iş yasasını yürürlükten kaldırması çağrısında bulunan protestoları devam ettirdiler. Yatırımı artırmak ve bürokrasiyi azaltmak için tasarlanan çarşaf yasa, Endonezya’da yaygın tepkilere yol açtı. Protestocular, yasanın işçi haklarını baltaladığını ve çevresel korumaları zayıflattığını söylüyor. Tasarının kabulünden sonra geçen hafta takımadalar boyunca sanayi bölgelerinde ve şehirlerde gösteriler patlak verdi. Bazı bölgelerde kaotik sahnelere neden oldu, kamu malları yakıldı ve binlerce kişi tutuklandı.

Hükümet, Çarşaf yasasının kaldırılmasını ve hükümetin onun yerine bir başkanlık kararı çıkarmasını isteyen göstericilerin “dezenformasyon” sonucu tahrik edildiğini söyleyerek yasayı savundu ve eleştirmenleri gösteri yerine hukuken mahkemelerde itiraz etmeye çağırdı. 70’ten fazla mevcut yasa ve düzenlemeyi revize eden yeni yasa, piyasalardan ve iş dünyasından temkinli bir iyimserlikle karşılandı. Ancak muhalifler, değişikliklerin aceleyle yapıldığını ve kıdem tazminatı ve çalışma saatleri de dahil olmak üzere mevcut çalışma yasalarını baltaladığını söylüyorlar. Endonezya’nın en büyük İslami derneği Nahdatul Ulama da dahil olmak üzere çok sayıda grup yargı denetimi yapma sözü verdi. Muhafazakar İslami örgütlerden oluşan bir ittifak da devlet sarayı önünde yasayı protesto etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.