islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4770
EURO
34,9370
ALTIN
2.435,95
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Flaş Haber: Türk Destekli Libya Ordusu Kritik Merkezi Hafter’den Kurtardı

Flaş Haber: Türk Destekli Libya Ordusu Kritik Merkezi Hafter’den Kurtardı

Mirat Haber Ajansı

Türkiye’nin desteklediği ve SİHA’lar başta çok sayıda Türk teknolojisiyle koruduğu Trablusgarp merkezli Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne bağlı ordu birlikleri, geçen ay başladıkları huruç harekatının sonunda yaşamsal önemdeki Tarhuna genel karargahını ele geçirerek bütün Batı Libya bölgesi yerleşimleri darbeci general Halife Hafter’in işgalinden kurtarmış oldular. Daha önce uzun süren mücadeleyle ele geçirilen hava üssü Vatiya’nın aksine çok daha güçlendirilmiş olan Tarhuna hava ve ordu birlikleri üssü fazla bir direniş gösteremeden teslim oldu.

Tarhuna’nın beklenmedik şekilde kolay pes etmesinde savaş bölgesinden kaçan binlerce Rus Wagner komandosu haberinin diğer paralı askerlerde oluşturduğu panik havası olarak belirtilmekte. Tarhuna üssü ve bölgesinin ele geçirilmesi sonucunda Batı Libya operasyonu tamamlanmış oluyor ve bundan sonraki adım olan Orta Libya operasyonu başlıyor. Hedef stratejik Sirte körfezine adını veren ve Kaddafi’nin memleketi olarak bilinen Sirte kenti olacağı tahmin edilmekte. Orta Libya’nın kaybı Hafter’in kaçmasına ve petrol kuyularını da kaybetmesine neden olacağı düşünülmekte. Trablusgarp ve Ankara’nın ortak hedefi Doğu Libya’daki Derne, Tobruk ve Bingazi’ye girilmesi, hem petrol ve gaz satışı hem de Münhasır Ekonomik Alan’ın gerçekleştirilmesiyle Doğu Akdeniz’in karşılıklı olarak denetimi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.