islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5868
EURO
34,8351
ALTIN
2.495,48
BIST
9.636,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Endonezya İslam Partisi: Kenevir İhrac Edlmeli

Endonezya İslam Partisi: Kenevir İhrac Edlmeli
5 Şubat 2020 11:26
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Endonezya’da İslami görüşte bir siyasi parti olan Refah Adalet Partisi’nin Temsilciler Meclisi milletvekili ve Ticaret Komisyonu üyesi olan Rafli, Ticaret Bakanlığı’nın kenevir ihraç etmesini önerdi. Komsiyonun Ticaret Bakanı Agus Suparmanto ile yaptığı duruşma sırasında bu fikri ileten Refah Adalet Partisi siyasetçisi, kenevirin çoğu insanın düşündüğü kadar tehlikeli olmadığını ve tıbbi tedaviye alternatif olarak kullanılabileceğini belirtti.

Önerisinin kabul edilmesi halinde Rafli, kendi eyaleti olan Aceh’te kenevir yetiştirmek için kişisel olarak arazi sağlayacağını söyledi. Aceh halkı geleneksel olarak keneviri mutfakta bir baharat olarak kullanıyor. Komisyon yetkilisi, kenevirin, örneğin ilaç amaçlı veya diğer kullanımlar için ihraç edilebileceğini, bu bitkiden esrar da elde edilebildiği bahanesiyle bu konuda çok katı olmamak gerektiğini belirtti.

Dünyanın en katı uyuşturucu yasalarından birine sahip olan Endonezya, şu anda kenevir bitkisi yetiştirilmesini, esrar kullanımını ve bulundurulmasını yasaklıyor. 2009 Narkotik Kanunu’na göre kenevir, tıbbi amaçlar da dahil olmak üzere tüketimi yasadışı olan ve sadece araştırma amaçları ile sınırlı kullanılabilecek Tip 1 kapsamında bir narkotik madde.

Kenevir dünyada geçen yüzılın ortasında sentetik maddelere yer açmak için esrar da elde edilebildiği bahanesiyle yasaklanmasından önce gıda, giyim, ilaç, yağ ve katkı maddesi olarak yaygın olarak kullanılmaktaydı. Ancak dünyada insanlığın bu en eski tarım bitkisinin yeniden yasalaşması ve yetiştirilmeşmesi için Türkiye dahil adımlar atılmakta.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.