islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5542
EURO
34,8270
ALTIN
2.430,56
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Mirat Haber’den: Türk ordusu değil siz satıldınız

Mirat Haber’den: Türk ordusu değil siz satıldınız

CHP’li Mersin milletvekili Ali Mahir Başarır’ın “Türk ordusu satıldı” iddiası toplumun her kesiminden ciddi tepkiler alırken anamuhalefet partisi tepki göstermeyerek ona dolaylı yoldan desteğini verdi. Genelde bu tür saldırıların CHP’li Manisa milletvekili Özgür Özel’den gelmesine alıştığımızdan kamuoyunu şaşırtan tek şey, yeni bir ismin bu çirkin taaruzu başlatması oldu. 

Satılmak ne demek? Devletin ve milletin dışında bir güce çıkar karşılığı teslim olmak demek. Türk Silahlı Kuvvetleri gerçekten de seçilmiş yasama, yürütme ve yargı dışında bir dış güce teslim mi oldu? FETÖ, CIA gibi yabancı unsurlara mı hesap veriyor? TSK, Afganistan, Katar, Suriye, Somali, Libya, Irak, Karabağ’da dış operasyonlarda başarısız mı yoksa o dış güçleri rahatsız edecek derecede başarılar mı kazandı?

Kuşkusuz FETÖ virüsünü üzerinden atan TSK, etkin örgütü, yeni taktikleri, yerli silahlarıyla altın çağını yaşıyor ve 21. yüzyıl savaş yöntemlerini dünyaya örnek biçimde uyguluyor. Bunu biz değil yabancı analistler söylüyor. Durum buyken ve TSK yakın tarihindeki en yerli-milli dönemini yaşarken, CHP milletvekilleri onu hem de en aşağı kelimelerle neden eleştiriyor?

Bunun nedeni, TSK’nın onların hayalindeki eski darbeci, muhtıracı, ayrımcı, bölücü, Amerikan uşağı yönlerini bırakıp, gerçek işine, vatan savunmasına dönmesi.Hem de uzak beldelerde daha sınıra dayanmadan önlem alacak şekilde. Halk Partili zihniyet artık “Ordu Göreve” pankartlarıyla darbe daveti yapamıyor. Yapsa da cevap alamıyor. Askeri sulta arayan kesimdeki üzüntünün, tatminsizliğin kaynağı bu.

Ancak satılma var ve bu da çirkin suçlamayı yapanlarda ortaya çıkmakta. Çıkar karşılığı FETÖ’yü savunan, AB fonları ve desteğiyle semiren, Amerikan elçiliğine gerek kalmayacak şekilde Washington sözcülüğü yapan, YPG/PKK’ya kol kanat geren, HDP ile ittifak yapan, yabancı ülke fikir kuruluşlarına Türkiye’yi ihbar eden, 15 Temmuz’u tertip sayan, şehitlerle alay eden zihniyet, kuşkusuz satılmışlığın göstergesi.

CHP’nin orduya çamur atan, Türkiye düşmanlarına destek veren çirkin söylemi bırakıp, ülke çıkarlarına hizmet etmesi, milletin değerlerine kafa tutmaktan vazgeçmesi lazım. En azından Deniz Baykal dönemindeki kadar yerli ve milli bir duruşa geri dönmesi gerekmekte. Satılmış unsurlarını, vekillerini de dışlaması zorunlu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.