islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

ENFLASYONU SİZ ÇIKARMADINIZ MI Kİ ONA EZDİRMEYECEKSİNİZ?

ENFLASYONU SİZ ÇIKARMADINIZ MI Kİ ONA EZDİRMEYECEKSİNİZ?

Cumhurbaşkanımız Kayseri mitinginde yaptığı konuşmada şöyle demiş…

Çalışanlarımızın, emeklilerimizin ve ayrıca küçük esnafımızın gelirlerini, yüksek enflasyon karşısında korumakta kararlıyız. Bu maksatla bu mücadeleyi başarıya ulaştıracağız

Emeklilerimize güzel bir haber vermek istiyorum. 2012 banka promosyon ödemesini başlatmıştık. Kamu bankaları 8 bin ile 12 bin arasında belirledi.”

ALLAH İÇİN ELEŞTİRMEYELİM DE NE YAPALIM?

Borca ve faize dayalı ekonomiyi birileri ülkemize dayattı. İktidarı ve  muhalefeti ile de siyasilerimiz kabul etti. Kabul etmede de berdevamlar.

İslam’ı bütünlüğü içinde bir hayat düzeni olarak algılayamayan siyasiler ekonomiye bir alternatif de üretemediler. Üretemezler de. Yaratana savaş açarak çare mi üretilir?

MEVDUATA YÜZDE ATMIŞ FAİZ

Şu günlerde Bankalar yüzde atmış faiz vermeye hazırlanıyorlar. Enflasyonu azdıran kafa, ekonomiyi faize teslim eden zihniyettir.

Madem ki enflasyona ezdirmeyecektiniz, onu niçin azgınlaştırdınız?

BANKA PROMOSYONU FAİZ DEĞİL Mİ?

Emeklimiz İslam açısından zaten kirlenmiş bir emekli maaşı alıyordu. Yetmedi, hatta şimdide promosyonla daha bir faize batırılacağı müjdesi ! veriliyor.

EĞRİ ZEMİNİ DÜZELTMEDEN

Kimse eğri olan faiz  düzenini sorgulamıyor ve bunun için de havanda su dövüyor. Eğri zemini düzeltmeden doğru bina kurulabilir mi? Elbette kurulamaz, ama gel de anlat.

Kendi temel sorunlarından çok magazine ve spora daha fazla ilgi gösteren, ayrıca televizyon dizilerini  daha bir ihtimamla izleyen ve siyasilere yalakalığa eğilim gösteren  milletimiz eğrilik içinde. Daha düzgün olarak yönetilmeye hakkı var mı? Var olduğunu kim iddia edebilir.

Sözü Rabbimize bırakalım:

Allah, faizden  beklenen artışı mahveder, sadakalar karşılığında artışlar getirir. Allah, nankörlüğe batmış günahkârların hiç birini sevmez.” (Bakara 276)

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-

 

Yorumlar
  1. Adnan Hattat dedi ki:

    Sa Hocam her müslüman gibi bende faize karşıyım ama malesef faiz %45lere çıktığından beri toplumun büyük çoğunluğu paralarını ,emekli maaşlarını faize koydu (nasıl Müslüman istek)
    Sizden öğrenmek istediğim Faizsiz İslami bir sistem
    Şu anki küresel sistem de nasıl olur
    Yurtdışın dan iğne alsanız dövizle ile alacaksınız
    Dövizi de faizle alıyorsunuz faizle aldığınız için piyasaya sürdüğünüz zaman faiz maliyeti ile sürüyorsunuz ihracatımız ithalatınızı karşılamıyor
    Cari açık çıkıyor vs vs Tüm bu küresel sisteme karşı nasıl faizsiz bir sistem kurulur ve işletilir
    Dünyada bir örneği varmı teorik olarak olsada pratiği varmı
    Bu konuyla ilgili bir çalışmanız bir kitabiniz varmı
    Saygilar