islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3691
EURO
34,9702
ALTIN
2.326,20
BIST
9.075,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Somali’de otele düzenlenen Eşşebab saldırısında 10 kişi öldü

Somali’de otele düzenlenen Eşşebab saldırısında 10 kişi öldü
Mirat Haber Ajansı

Somali güvenlik güçleri, başkent Mogadişu’daki EşŞebab militanlarının saldırısının ardından bu sabah erken saatlerde bir otelde sekiz saat süren kuşatmayı sonlandırdı. Stratejik olarak kuvvetli Mogadişu havaalanı yakınında bulunan Afrik Otel çevresinde çatışmalar sırasında en az on kişi öldü. Otel genellikle hükümet yetkilileri, muhalefet politikacıları ve insani yardım çalışanları tarafından sık sık ziyaret edilmekteydi. Kayıplar arasında emekli bir ordu generalinin yanı sıra El Kaide bağlantılı isyancı grubun dört üyesi ve beş sivil yer alıyor. Yetkililer, çatışmanın bir intihar bomba patlamasıyla başladığını ve ardından bunu güvenlik güçleri ile saldırganlar arasında şiddetli çatışmanın izlediğini ifade etti.

Saldırıda kayıplar artabilir

Polis sözcüsü Sadak Adan Ali gazetecilere verdiği demeçte, ondan fazla kişinin yaralandığını ve tedavi için başkentteki yakın hastanelere kaldırıldığını açıkladı. Mogadişu’da bir polis başkomiseri olan Abdifatah Hassan, hastaneye kaldırılanların bir kısmının uğradığı yedi yaralı göz önüne alındığında, kayıpların artabileceğini ifade etti. Yerel basında çıkan haberlere göre, otel içindeki çatışmalarda özel bir birlikten dört asker de öldürüldü. Başbakan Mohamed Hussein Roble’ye göre, emekli ordu generali ve eski savunma bakanı Mohamed Nuur Galal saldırıda ölenler arasındaydı. Başbakan, Hotel Afrik’da meydana gelen korkunç terör saldırısı kurbanlarının ailelerine başsağlığı diledi. General Mohamed Nur Galal’ın 50 yıldan fazla bir süre ülkesine cesaretle hizmet ettiğini vurguladı. Roble, Twitter’da yaptığı kısa açıklamada, bu saldırının karşılaştığımız vahşi düşmanın bir başka hatırlatıcısı olduğunu, teröre karşı birleşilmesi gerektiğini ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.