islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Erdoğan Abbas Görüşmesinde İsrail Zulmü Ele Alındı

Erdoğan Abbas Görüşmesinde İsrail Zulmü Ele Alındı
6 Mart 2024 12:00
A+
A-

Erdoğan ve Abbas Görüşmesinde Filistin Birliği ve İsrail Zulmü Ele Alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas‘ı ağırladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı ağırladığı görüşme, Türkiye’nin Filistin’e verdiği destek ve ayrıca bölgesel işbirliği perspektifinde önem taşıyor. Erdoğan, İsrail’in soykırımına karşı sert bir duruş sergilerken, bölgede kalıcı barış için Filistinliler arasında birlik ve dayanışmanın önemine vurgu yaptı. Abbas ise, Gazze’deki insani dramı vurgulayarak, Türkiye’nin Filistin’e sağladığı destek için teşekkür etti. Bunun yanı sıra AB ülkelerinden Filistin’i tanımalarını talep etti. Görüşme, Türkiye-Filistin ilişkilerindeki stratejik işbirliğini güçlendirme amacını taşıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şunları söyledi:

GARANTÖRLÜĞE HAZIRIZ

“Tam 151 gündür, son asrın en büyük barbarlıklarından birine şahit oluyoruz. İsrail, soykırım sözleşmesindeki yükümlülükleri ihlalden yargılanmaktadır. Ancak ihtiyati tedbir kararına rağmen İsrail yönetimi sivilleri katletmeyi sürdürmektedir. İsrail’in bu tavrının en büyük sebebi elbette Batılı güçlerin İsrail’e verdikleri destektir. Türkiye’nin duruşu ve desteği bellidir. Ayrıca kalıcı barışın tek yolu; 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin tesisidir. İlgili devletlerin elini taşın altına koyması gerekmektedir. İsrail-Filistin meselesine adil bir çözüm bulunamadığı takdirde Ortadoğu’da barışın hakim olamayacağı artık iyice anlaşılmıştır. Türkiye olarak garantörlük çerçevesinden sorumluluk üstlenmeye hazır olduğumuzu açıkladık. Gelinen aşamada İsrail zulmüne en güzel cevap Filistinliler arasında birliğin beraberliğin sağlanmasıdır. Bu alanda da üzerimize düşeni yapmaya hazırız.”

TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR EDERİZ

Filistin Devlet Başkanı Abbas ise, Gazze’deki İsrail işgaline dikkat çekerek “İsrail insani yardımların Gazze’ye girmesine engel oluyor” dedi. Abbas şu ifadeleri kullandı: “Filistin’in BM daimi üyeliğe sahip olması bizim arzuladığımız bir şeydir. Bu bağlamda AB ülkeleri Filistin’i tanımalıdır. Biz Türkiye’nin rolünü önemsiyoruz. Gazze, şüphesiz Filistin devleti topraklarının ayrılmaz parçasıdır. Bölünmesi kesinlikle mümkün değildir. Barış ve güvenlik sadece İsrail işgalinin son bulmasıyla mümkündür. Bizler Filistin toplumunun bileşenlerini bir araya getirmek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Filistinlileri bir araya getireceğiz. Sizlere ve Türkiye halkına teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Filistin’e desteğinizden dolayı müteşekkiriz. Filistin halkına gönderdiği yardımlardan dolayı da en içten minnettarız.”

HABER YORUM

Sözün bittiği yerde hala konuşulmaya çalışılıyorsa, orada çok büyük sorun var demektir…..

Diplomasi ile çözülemeyen sorunların, çözüme kavuşturulacağı  tek yer er meydanıdır…

Hadi gelin bugün itiraf edelim. Başta Türkiye olmak üzere İslam ülkeleri, Gazze konusunda sınıfta kaldı…

Sınıfta kalma tabiri bile az gelir, duvara tosladı…

Biz ne kadar konuşursak konuşalım, Uluslararası mahkeme kararına rağmen İsrail, 151 gündür Gazze ve Batı Şeria’da katliamlarına devam ediyor soykırım yapıyorsa, bu konunun çözüme kavuşturulacağı yer er meydanıdır vesselam…

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM