islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
16°C

ERDOĞAN: “İSRAİL, BM’DE YALNIZLAŞIYOR”

ERDOĞAN: “İSRAİL, BM’DE YALNIZLAŞIYOR”
16 Aralık 2023 11:57
A+
A-

İsrail, BM’de Yalnızlaşıyor: Destek Azalıyor, Türkiye’nin Rolü Büyüyor

27 Ekim’deki Ateşkes Oylamasında İsrail’e Karşı Çıkan Ülke Sayısı Artıyor

BM Genel Kurulu’nda yapılan oylamalarda İsrail’e destek veren ülke sayısı, 27 Ekim’deki 121 ülkenin “evet” oyuyla başlayan süreçte, 12 Aralık’ta 153’e yükseldi. Türkiye’nin de dahil olduğu ülkelerin temaslarıyla artan destek, İsrail’in yalnızlaşma sürecine girdiğini gösteriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Gazze’deki ateşkes konusundaki olumsuz tutumunu eleştirirken, ABD Başkanı Joe Biden’la yapılan görüşmelerde F-16 konusunda olumlu bir bakış açısı olduğunu belirtti. Ayrıca, Eurofighter Typhoon uçakları ve İsveç konularının da görüşüldüğü görüşmede, Türkiye’nin Gazze’deki insanlık dışı saldırılar konusunda Amerika’dan destek talep ettiği vurgulandı. Erdoğan, Türkiye’nin elimizden geleni yapmaya devam edeceğini ve İsrail’in yalnızlığının daha da artacağını ifade etti.Formun Üstü

BM Genel Kurulu’nda 27 Ekim’de gerçekleşen “ateşkes” oylamasında İsrail’e destek veren ülke sayısı, 12 Aralık’ta yapılan ikinci oylamada Türkiye’nin de dahil olduğu ülkelerin temaslarıyla birlikte 153’e çıktı. 193 üyeli BM’de İsrail’e destek veren sadece 9 ülke kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu gelişmeyi değerlendirerek, “Devran değişti ve bu 121 ciddi manada artarak bizlerle beraber hareket etti. İsrail artık bir yalnızlığa doğru gidiyor. Yalnızlığı daha da artacak” açıklamasını yaptı.

Şimdi Artık Devran Değişti: İsrail Yalnızlaşıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Gazze’deki ateşkes konusundaki olumsuz tutumunu eleştirerek, “İsrail’den bu noktada iyi niyet beklemek mümkün değil” ifadelerini kullandı. Erdoğan, 121 ülkenin İsrail’e karşı birleştiğini ve bu desteğin giderek arttığını belirterek, İsrail’in yalnızlaşma sürecine girdiğini vurguladı.

Biden: F-16 Konusunda Olumlu Bakış Açısı Sergiliyor

27 Ekim’de alınan ilk oylamanın ardından 13 Aralık’ta BM Genel Kurulu, Gazze’de insani ateşkes talebinde bulunan kararı 153 “evet” oyuyla kabul etti. Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden’la gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, F-16 konusunda Biden’in olumlu bir bakış açısına sahip olduğunu ve bu konuda Kongre’ye teklif yapmaya hazır olduğunu açıkladı.

İsveç ve Eurofighter Konuları Görüşüldü

Erdoğan, Eurofighter Typhoon uçaklarının alımıyla ilgili görüşmelerin devam ettiğini belirtirken, ABD Başkanı Biden’la görüşmede İsveç konusunun önemli olduğunu ve parlamentonun vereceği kararın dikkate alındığını ifade etti. Erdoğan, İsveç’ten terörle ilgili adımlar atılması gerektiğini vurgulayarak, bu konuda Türkiye’nin parlamentosunun dürüst bir yaklaşım içinde olduğunu söyledi.

Gazze Konusunda Amerika’ya Çağrı: Elimiz Kolumuz Bağlı Duramayız

Erdoğan, Biden’la görüşmesinde Gazze’deki insani durumu ele aldıklarını ve Amerika’nın bu konuda müdahil olması gerektiğini belirtti. İsrail’in Gazze’deki saldırılarının insanlık suçu olduğunu vurgulayan Erdoğan, Türkiye’nin elinden geleni yapmaya devam edeceğini ifade etti.

MİRATHABER.COM

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.