islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3901
EURO
34,7921
ALTIN
2.396,35
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

KUTSAL KİTAPLARA İMAN VE SAYGI İNANÇ ESASLARIMIZDANDIR

KUTSAL KİTAPLARA İMAN VE SAYGI İNANÇ ESASLARIMIZDANDIR
4 Temmuz 2023 10:16
A+
A-

Papa Francesco’dan Kuran Yakılmasına Tepki: Öfke Ve Tiksinti Duyuyorum

Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco, İsveç’te Kuran yakılmasına tepki göstererek “Bu gibi eylemler beni öfkelendiriyor ve tiksindiriyor” dedi.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde yayımlanan Al Ittihad gazetesine konuşan Papa, geçen hafta İsveç’in başkenti Stockholm’deki Kuran yakma ve yırtma eylemi ile bu eyleme izin verilmesiyle ilgili olarak şunları söyledi:

“Kutsal kabul edilen her kitap, inananlarına saygı gereği saygı görmelidir. İfade özgürlüğü asla başkalarını aşağılamak için bir bahane olarak kullanılmamalı, buna izin verilmesi reddedilmeli ve kınanmalıdır.”

Papa, Al Ittihad’da bugün yayımlanan ve İtalya basınına yansıyan söyleşisinde, farklı dinler arasında diyalog ve “kardeşlik” bağının öneminde de vurgu yaptı ve “Ya kardeşlik medeniyeti olacak ya düşmanlık medeniyeti. Ya geleceği birlikte inşa edeceğiz ya da bir gelecek olmayacak” dedi.

PAPA’NIN TAVRI VE BEYANI OLMASI GEREKENDİR

PAPA, Hz. Muhammed’in Allah’ın Elçisi olduğuna, Kur’ân’ın da ona indirilmiş ve onun aracılığıyla insanlığa tebliğ edilmiş Allah’ın kitabı olduğuna inanmaz. Ama Müslümanların böyle inandığını bilir. Bu sebeple PAPA, kendisinden beklenen tavrı göstermiş ve beyanda bulunmuştur. Biz Müslümanları da memnun etmiştir.

BİZ BÜTÜN KUTSAL ELÇİLERE VE KİTAPLARA İNANIRIZ

İnanç bakımından biz Müslümanlar farklı ve örnek konumundayız.

Biz Müslümanların altı iman İman esasından biri Allah’ın elçilerine ve bir diğeri de bu elçiler aracılığı ile gönderdiği kutsal kitaplara imandır. Bu sebeple biz Hz. Musa ve İsa’ya Allah’ın elçileri ve Tevrat ve İncil’e de Allah’ın gönderdiği kitaplar olarak inanırız. Bu elçiler ve kitaplarından birine bile saygısızlığı kendi iman esaslarımıza saldırı olarak değerlendiririz.

Bunun içindir ki Müslüman dünyasında kutsal kitap yakma eylemleri yaşanmamıştır.

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.