islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4290
EURO
34,8411
ALTIN
2.436,44
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C

ERDOĞAN: NETANYAHU YAPTIKLARININ CEZASINI ÖDEMEKTEN KAÇAMAYACAKTIR

ERDOĞAN: NETANYAHU YAPTIKLARININ CEZASINI ÖDEMEKTEN KAÇAMAYACAKTIR
6 Aralık 2023 15:18
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti dönüşü uçakta, gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu ve soruları cevapladı.

Netanyahu yaptıklarının cezasını ödemekten kaçamayacaktır. Er ya da geç yargılanacak ve işlediği savaş suçlarının bedelini de ödeyecektir.” Diyen Erdoğan, “İsrail’in Filistin dışında yaşayan Hamas üyelerine suikast planı hakkında da sert konuştu ve ekledi:

“Türkiye’ye karşı böyle bir adıma cüret ederlerse bedelini bellerini doğrultamayacak surette öderler. Türkiye’nin hem istihbarat hem güvenlik alanında aldığı mesafeyi dünyada bilmeyen yoktur. Bunu da kimsenin aklından çıkartmaması gerekir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, uçakta gazetecilere yaptığı diğer açıklamaların konu başlıkları şöyle:

1.) İsveç’in NATO Üyeliği Süreci İsveç’in NATO üyeliği sürecine atıfta bulunan Erdoğan, bu konuda parlamentoya yönelik bir adım attıklarını ve beklentilerini paylaştıklarını belirtti.

2.) İsrail’in Finansal Durumu ve Netanyahu: İsrail Başbakanı Netanyahu’nun mali durumuyla ilgili Erdoğan, iflasa doğru giden bir durumda olduğunu ve her an iflas bayrağı çekebileceğini dile getirdi.

3.) Netanyahu’nun Sorumluluğu ve Savaş Suçları: Erdoğan, Netanyahu’nun işlediği iddia edilen savaş suçlarına vurgu yaparak, onun gelecekte yargılanacağını ve bu suçların bedelini ödeyeceğini ifade etti.

4.) Gazze ve Filistin Meseleleri Gazze’de tampon bölge kurma iddialarını reddeden Erdoğan, bölgenin Filistinlilere ait olduğunu ve kaderlerinin Filistin halkının kararına bağlı olduğunu belirtti.

5.) İsrail-Filistin Barış Konferansı Erdoğan, Türkiye’nin İsrail-Filistin Barış Konferansı’na ev sahipliği yapmaya ve garantörlük yapmaya hazır olduklarını açıkladı, gerçek bir barış istenirse destek sunabileceklerini belirtti.

HABER YORUM

7 Ekim’den bu yana İsrail terör devletinin Filistin topraklarında giriştiği soykırımın ardından, Netenyahu ve Hahamların Türkiye karşıtı açıklamalarından dolayı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını kıymetli buluyor ve önemsiyoruz.

Özellikle İsrail istihbaratının, Türkiye’de bulunan Hamas üyelerine karşı suikast hazırlığında olması ve buna Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Türkiye’ye karşı böyle bir adıma cüret ederlerse bedelini, bellerini doğrultamayacak surette öderler.” cevabı, başta İsrail olmak üzere onu destekleyen Batı ülkelerine verilen önemli bir mesajdır.

Verilen bu mesajlardan, İsrail ve onu destekleyen Batı’nın çok rahatsız olduğunu, Netenyahu ve hahamların açıklamalarında anlayabiliyoruz. O zaman olayı, bizde özetlemeye çalışalım.

1-İsrail ne yaparsa yapsın, emeline ulaşamayacak, Filistin topraklarının Filistinlilerin olduğu gerçeğini değiştiremeyecektir.

2-Netenyahu başta olmak üzere bu katliama onay veren yanında ki avaneleri hesap verecektir.

3-Başkenti Kudüs olan Filistin devleti er ya da geç kurulacak, Netenyahu ve yardakçıları da mal mal bakacaklardır.

mirathaber.com