islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4704
EURO
34,8750
ALTIN
2.433,14
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Erzurum’da Karla Mücadeleye 150 Milyon Liralık Bütçe

Erzurum’da Karla Mücadeleye 150 Milyon Liralık Bütçe
23 Aralık 2021 11:46
A+
A-

Erzurum’da karla mücadeleye 150 milyon liralık bütçe
Türkiye’nin en yüksek rakımlı şehirlerinden olan ve yılın yaklaşık 6 ayı beyaz örtünün hakim olduğu Erzurum’da, karla mücadele çalışması için yaklaşık 150 milyon liralık bütçe ayrıldı.

Türkiye’de kış aylarının en zorlu, uzun ve yoğun yağışlı geçtiği şehirlerin başında gelen ve 1890 metrelik kent merkeziyle en yüksek rakımlı il olduğu için “Türkiye’nin çatısı” olarak anılan Erzurum’da, karla mücadele için hazırlıklar tamamlandı.

“Erzurum 11 ay beyaz, bir ay ayaz, gerisi de yaz gardaş yaz” deyimiyle ozanların türkülerine konu olan kentte, karla mücadele için her yıl milyonlarca lira harcanıyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesine bağlı “Kar timleri”, kar ve buz esaretinin yaşanmaması için kırsal alan, ana ve ara arterler, kent merkezi, cadde ve sokaklar ile araç ve yaya trafiğinin bulunduğu bölgelerde karla mücadele çalışması yapıyor.

Hava sıcaklığının zaman zaman sıfırın altında 30 dereceye düştüğü Erzurum’da, 5 bin 530 kilometrelik yol ağında görev yapan “Kar timleri”, yolların açık tutulması için 7 gün 24 saat çalışma yapıyor.

Bıçaklı tuzlama aracı, greyder, dozer, yükleyici, kar savurma aracı ve kamyon gibi yaklaşık bin araç ve 1500 personelin karla mücadele ettiği kentte, bu yıl Büyükşehir Belediyesinin bütçesinden karla mücadeleye yaklaşık

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.