islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Rus Kuvvetleri Suriye’de Halktan Tepki Çekiyor

Rus Kuvvetleri Suriye’de Halktan Tepki Çekiyor

Mirat Haber Ajansı

Rus güçleri, askeri varlıklarını genişletmeye çalışırken kuzeydoğu Suriye’deki yerel halk tarafından giderek artan bir şekilde direniş görüyorlar. Geçen hafta bir Rus ordusu, Suriye’nin Türkiye sınırına yakın bir köye askeri karakol kurma kararının dile getirmişti. Ancak Sarmısak köyünün 200’den fazla sakini ve yakınlarından biri hızla toplanarak Rusların bulunduğu yere doğru yola çıktı. Köylüler, korunma istemediklerini ve Ruslara güvenmediklerini söylediler. Böylece Ruslar alanı terk ettiler. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi müdürü Rami Abdulrahman, sahadaki araştırmacılarının geçen haftaki olayı doğruladığını söylüyor.

Bu, Rus güçlerinin Suriye’nin kuzeydoğusundaki yerel halkın protestolarıyla karşılaştığı ilk olay değil. Haziran ayında bir Rus konvoyu, yine bir üs inşa etmek amacıyla Suriye’nin Türkiye ve Irak sınırlarına yakın bir köye ulaştığında yerel muhalefeti çekti. Son aylarda, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad rejiminin ana destekçilerinden biri olan Rusya, YPG/PKK liderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri tarafından kontrol edilen ülkenin kuzeydoğusundaki gücünü artırdı. ABD askerlerinin Suriye ile Türkiye arasındaki sınır bölgesinden kısmen geri çekilmesinin ardından bölgeye Rus birlikleri girdi. Suriye Gözlemevi, Suriye’nin kuzeydoğusundaki Rus güçlerine yönelik Kamışlı havaalanına ilave silah ve lojistik teçhizatın geldiğini bildiriyor. ABD’nin şu anda bölgede sadece yaklaşık 500 askeri var. ABD yetkililerine göre, bölgenin petrol sahalarını koruyorlar ve İslam Devleti’nin yeniden ortaya çıkmasını engelliyorlar. Ancak geçen ay ABD’li yetkililer, bir Amerikan şirketinin Suriye’nin kuzeydoğusundaki Kürt liderliğindeki yetkililerle kontrolleri altındaki bölgelerde ham petrol geliştirmek ve ihraç etmek için anlaşmaya vardığını söylemişti. Suriye’de Rus ve ABD güçleri arasındaki gerginlikler düzenli olarak devam ediyor. Geçenlerde, Ağustos ayının sonlarında, ABD askeri yetkilileri, Suriye’nin kuzeydoğusundaki Rus kuvvetleriyle bir çatışmada dört ABD askerinin yaralandığını bildirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.