islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5196
EURO
34,8612
ALTIN
2.423,96
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Eski Sağkolu: “Bin Ladin CIA’ye Çalışan Bir Aptaldı”

Eski Sağkolu: “Bin Ladin CIA’ye Çalışan Bir Aptaldı”
25 Mayıs 2020 14:19
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

2001’de 09/11 terörist saldırıları nedeniyle ABD’de hüküm giymiş tek kişi olan Zekeriya Musevi, terörizm, El Kaide ve DAEŞ’ten vazgeçtiğini açıkladı. Halen Colorado’daki federal bir hapishanede, 2006’daki duruşmasında ölüm cezasından kaçtıktan sonra ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Musevi, geçen ay federal bir mahkemeye verdiği el yazısıyla mahkemeye bildiriminde El Kaide’nin ölen lideri ve kurucusu Osama Bin Ladin’i kınadı. Usame Bin Ladin’I ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) ve Suudiler için yararlı bir aptal olarak onlara çalıştığını söyledi. Ayrıca ABD’ye yönelik herhangi bir terör eylemine, saldırıya, propagandaya karşı olduğunu ilan etti. Bu bildirimiyle genç Müslümanları bu sahte cihadilerin aldatmasına ve manipülasyonuna karşı uyarmayı umut ettiğini söyledi. 2015 yılında ayrıca El Kaide’nin Suudi kraliyet ailesinin en kıdemli üyelerinden bazılarından destek aldığını iddia etti.

Musevi’nin ideolojisinden feragat etmesi, şu anda cezasına hizmet ettiği koşulları gevşetme çabasının bir parçası olarak görüldü. CIA Operasyonu “Siklon” 1979-1989 arasında Sovyetlere karşı Afgan mücahitlerini silahlandırmış ve finanse etmişti. Pakistan istihbaratı tarafından desteklenmiş ve ayrıca CIA’nın Sovyet Afganistan işgaline karşı gizli savaşını yürütmesi için bir kanal görevi görmüştü. Soğuk Savaş’ta ABD için kullanılan grup, 21. Yüzyıl başında yürülüğe giren yeni İslam’a Karşı Savaş’ta da işgaller ve saldırılar için yararlı bir unsur olarak gerek El Kaide gerek DAEŞ olarak Batı’ya faydalı oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.