islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3689
EURO
34,7941
ALTIN
2.393,12
BIST
10.270,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Etiyopya ordusu Tigray’de eski Dışişleri Bakanı Seyoum Mesfin’i öldürdü

Etiyopya ordusu Tigray’de eski Dışişleri Bakanı Seyoum Mesfin’i öldürdü
Mirat Haber Ajansı

Etiyopya, güçlerinin, aralarında eski Etiyopya Dışişleri Bakanı Mesfin’in de bulunduğu, çatışmada Tigray bölgesinin eski iktidar partisinin üç üyesini öldürdüğünü belirtti. Hükümetin Tigray’deki krizle ilgili görev gücü dün Twitter’da yaptığı açıklamada, üç Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) yetkilisinin orduya teslim olmayı reddettikten sonra öldürüldüğünü ifade etti. Diğer beş TPLF üyesi de yakalandı. Seyoum, 1991’den 2010’a kadar Etiyopya’nın dışişleri bakanıydı. Öldürülen diğer iki kişi, eski Federal İşler Bakanı Abay Tsehaye ve eski parlamento başkanı kırbaç Asmelash Woldeselassie idi.

Başbakan Abiy Ahmed’in hükümeti, 28 Kasım’da bölgenin başkenti Mekelle’nin kontrolünü yeniden ele geçirmesinin ardından, daha önce eyaleti yöneten siyasi parti olan TPLF ile çatışmasında zafer ilan etti. Çatışmalar, TPLF’nin bölgedeki çeşitli yerlerde federal askeri üslere saldırarak, Afrika Boynuzu’nu sarsan bir savaşı tetiklemesinin ardından başladı. TPLF’nin kaçak liderleri kuzey Etiyopya’daki bölgenin dağlarından savaşmaya devam edeceğine söz verdiler, ancak nerede oldukları hala bilinmiyor. Ordu geçen hafta TPLF’nin kurucu üyelerinden Sebhat Nega’yı yakaladığını söyledi. Devlet televizyonuna göre hafta sonu 15 TPLF üyesini öldürdüğünü ve sekiz kişiyi daha yakaladığını söyledi. Yakalananların arasında bölgenin iktidar partisinin eski başkanı olan eski cumhurbaşkanı Abay Weldu da olduğu bildirildi. Kasım ayı başından bu yana Tigray’de yapılan hava saldırılarının ve savaşların binlerce insanı öldürdüğüne inanılıyor. Birleşmiş Milletler bu hafta yaptığı açıklamada, bazı yerlerde çatışmaların devam ettiğini ve iki milyondan fazla insanın yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi. Tigray bölgesine telefon ve internet bağlantıları kesildiği ve alana erişimin sıkı bir şekilde kontrol edildiği için medya her iki tarafın da iddialarını doğrulayamadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.