islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4620
EURO
34,6892
ALTIN
2.434,88
BIST
9.909,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Trump’ın yeniden azli şok dalgalarına neden oldu

Trump’ın yeniden azli şok dalgalarına neden oldu
Mirat Haber Ajansı

ABD Temsilciler Meclisi, geçen hafta bir grup destekçinin ABD Kongre Binası’na saldırmasının ardından, Başkan Donald Trump’ı “ayaklanmayı kışkırtmaktan” azletti. Bu olay onu ABD tarihinde iki kez görevden alınan ilk başkan yaptı. Dün akşam 232-197 oylamayla kabul edilen Meclis kararı, Trump’ın eylemlerinin ve açıklamalarının isyancıları kışkırttığını belirtiyor. Oylamadan sonra görevden alma maddesini imzalayan Meclis Başkanı Nancy Pelosi’nin söylediğine göre, bugün her iki partiden milletvekillerinin kararı, hiç kimsenin, hatta Birleşik Devletler Başkanı’nın bile hukukun üstünde olmadığını gösterdi.  Trump’ı görevden alma oylamasına 222 Demokrat ve 10 Cumhuriyetçi oluu oy verdi ve bu, oylamayı cumhurbaşkanının 2020 başkanlık seçimlerinin sonuçlarını altüst etme girişimlerine karşı iki partiden birden gelen azille sonuçlanır haline döndürdü.

6 Ocak’ta Kongre Binası’ndaki isyan beş kişinin ölümüne neden olmuştu. Bu ABD ve dünya çapında şok etkisi yarattı. Kongre’nin ABD Başkanı seçilen Joe Biden’ın seçim zaferini onaylamasını protesto etmek için toplanan destekçilerinden oluşan bir kalabalığa Trump’ın kışkırtıcı bir konuşma yapmasının ardından Kongre binasına baskın yapıldı. Görevden alma, 6 Ocak’tan önceki aylarda Trump’ın yaygın seçim sahtekârlığı iddialarını yinelediğini ve sonuçların kabul edilmemesi gerektiğini söylediğini belirtiyor. Trump ikinci azille ilgili doğrudan yorum yapmadı, ancak bunu bir eylem olarak reddetti. Yine de Çarşamba akşamı Beyaz Saray, Twitter hesabında yayınlanan bir videoda Kongre Binası’na yapılan saldırıyı bir kez daha kınadı ve şiddetin hiçbir mazereti olmadığını söyledi. Meclis, Biden’in yemin törenine kadar başlaması beklenmeyen, Senato davasında Trump aleyhindeki isyan suçlamasını yargılamak için yöneticileri atadı. En az iki Senato Cumhuriyetçisi şimdiden Trump’ı istifa etmeye çağırdı ve üçüncüsü görevden alma için oy kullanmayı düşüneceklerini söyledi. Senato Cumhuriyetçi lideri Mitch McConnell Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Senato’nun Biden yeminini verene kadar harekete geçmeyeceğini söyledi. Bazı Cumhuriyetçiler son birkaç gündür Trump’tan uzaklaşmaya çalışırken ve ondan istifa etmesini isterken, çoğu Çarşamba günü ABD’nin iyileşmesi gereken bir zamanda görevden alma sürecini gereksiz olarak nitelendirerek onu hala savunuyor. Ancak Demokratlar, Kongre Binası’na yapılan saldırının sorumluluğu üstlenilmeden iyileşmenin başlayamayacağını söyledi.

Diğer Dünya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/dunya/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.