Gündem

EV YAPIMI KONSERVE ÖLÜM GETİREBİLİR Mİ?

Odatv’de aldığımız habere bakar mısınız?

“Ev yapımı konserve ölüm getirdi… Yedikten 3 gün sonra hayatını kaybetti, eşi yoğun bakımda.

Iğdır’da evlerinde yaptıkları ev tipi sebze konservesini tüketen 4 çocuk sahibi H.Y. (68) ve C.Y (67) çifti; çift görme, konuşma bozukluğu ve solunum sıkıntısı nedeniyle hastaneye başvurdu. Zehirlenen kadın hayatını kaybetti, eşi yoğun bakım tedavisiyle hayata tutundu.”

EV KONSERVECİLİĞİ TEŞVİK EDİLMELİDİR

Anadolu kültüründe evlerde konserve yapılır ve bu gibi yapımlar ev ekonomisine katkı sağlar. Üstelik katkısız sağlıklı gıda ürünleri de yenilmiş olur.

Hayat Pahalılığının insanları bunalttığı dönemimizde, medyamızın halkımızı kısmen de olsa rahatlatabilecek ev yapımı konserveciliğine  teşvik etmesi gerekirken bu tür bir haber yapılması hazır gıda satıcılarına hizmettir.  Çıkarcılıktır ve ayıptır-günahtır.

Ev yapımı konserve  niçin ölüme sebebiyet versin? Halkımız asırlardır bu kültürün içinde. Tekil bir olaydan hareketle insanları şüphelendirip tembelliğe düşürmek insanlık mıdır?

Odatv’yi bilmeyiz ama biz Müslümanız ve Rabbimizin emriyle insanlara fayda sağlayacak işlerde yardımlaşırız. Bu sebeple kooperatifçiliği de, ev konserveciliğini de teşvik ediyoruz:

Ey müminler!…Allah’ın emirleri ve yasaklarına uyuş olacak ve insanlara fayda sağlayacak hususlarda biribirinizle yardımlaşın. Günah olacak ve düşmanlığa sebep olacak işlerde yardımlaşmayın…” (Maide 5/2)

Recent Posts

  • Ekonomi

Kamuda Tasarruf Paketi Açıklandı! İşte Sekiz Ana Başlık..

Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı…

28 dakika ago
  • Makale

CHP ŞAŞIRTMADI, İZMİR’DE CİBİLLİYETİNİN GEREĞİNİ YAPTI

İslam düşmanlığı; belli bir ekolün mensuplarının genlerine kadar işlerse, artık o, onlarda karakter haline gelmiştir.…

28 dakika ago
  • Bilgi

Vaktı Mekatıl Ne Demek?

Vaktı Mekatıl terimi, Arapça kökenlidir ve "hesaplaşma zamanı" veya "belirlenmiş zaman" anlamlarına gelmektedir. Özellikle tasavvuf…

13 saat ago
  • Gündem

İsrail Kahpeliğe Doymuyor. Yardım Tırları Talan Edildi

İsrail Kahpeliğe Doymuyor. Yardım Tırları Talan Edildi İsrail'in İnsafsızlığına Son Yok: Filistin'e Yardım Tırlarını Durdurup…

17 saat ago
  • Gündem

Anneler Gününde Filistinli Annenin Feryadı Yürekleri Dağladı

Anneler Gününde Filistinli Annenin Feryadı Yürekleri Dağladı   İsrail'in 218 Gündür Sürdürdüğü Katliamların İzleri: Masum…

18 saat ago