islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5415
EURO
34,8110
ALTIN
2.444,86
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

EV YAPIMI KONSERVE ÖLÜM GETİREBİLİR Mİ?

EV YAPIMI KONSERVE ÖLÜM GETİREBİLİR Mİ?
19 Eylül 2023 11:00
A+
A-

Odatv’de aldığımız habere bakar mısınız?

“Ev yapımı konserve ölüm getirdi… Yedikten 3 gün sonra hayatını kaybetti, eşi yoğun bakımda.

Iğdır’da evlerinde yaptıkları ev tipi sebze konservesini tüketen 4 çocuk sahibi H.Y. (68) ve C.Y (67) çifti; çift görme, konuşma bozukluğu ve solunum sıkıntısı nedeniyle hastaneye başvurdu. Zehirlenen kadın hayatını kaybetti, eşi yoğun bakım tedavisiyle hayata tutundu.”

EV KONSERVECİLİĞİ TEŞVİK EDİLMELİDİR

Anadolu kültüründe evlerde konserve yapılır ve bu gibi yapımlar ev ekonomisine katkı sağlar. Üstelik katkısız sağlıklı gıda ürünleri de yenilmiş olur.

Hayat Pahalılığının insanları bunalttığı dönemimizde, medyamızın halkımızı kısmen de olsa rahatlatabilecek ev yapımı konserveciliğine  teşvik etmesi gerekirken bu tür bir haber yapılması hazır gıda satıcılarına hizmettir.  Çıkarcılıktır ve ayıptır-günahtır.

Ev yapımı konserve  niçin ölüme sebebiyet versin? Halkımız asırlardır bu kültürün içinde. Tekil bir olaydan hareketle insanları şüphelendirip tembelliğe düşürmek insanlık mıdır?

Odatv’yi bilmeyiz ama biz Müslümanız ve Rabbimizin emriyle insanlara fayda sağlayacak işlerde yardımlaşırız. Bu sebeple kooperatifçiliği de, ev konserveciliğini de teşvik ediyoruz:

Ey müminler!…Allah’ın emirleri ve yasaklarına uyuş olacak ve insanlara fayda sağlayacak hususlarda biribirinizle yardımlaşın. Günah olacak ve düşmanlığa sebep olacak işlerde yardımlaşmayın…” (Maide 5/2)

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.