Gündem

EVSİZİNİ SOKAKLARDA SÜRÜNDÜREN AMERİKA MI BÜYÜK?

Önce Yenişafak’ta yayınlanan  9 Haziran 2023  tarihli haberin özetini okuyalım:

 “ABD’nin San Francisco kentinde artan konut maliyetleri düşük gelirli bölgelerde yaşayan sakinlerin evlerinden olmasına neden oldu. Yaşanan bu durum birçok insanı sokakta yaşam mücadelesi vermeye mecbur bıraktı. Kentin sokaklarında yaşayan evsizler arasında uyuşturucu madde kullanımı da ciddi boyutlara ulaştı.”

 YORUMUMUZ

Biliyorduk ama Yenişafak’ta yayınlanan bol resimli haberden bilgilerimizi tazeledik ve teyid ettik.

Yüce Allahımız kulluk denemesi gereği bazı insanların rızıklarını daralttığına göre fakirlik bir hayat gerçeği olmaya devam edecektir. Ancak Rabbimiz, ihtiyaçlarından fazla verdiği kullarını da zekat vermekle yükümlü kılmıştır.

Zekat İslam toplum yönetimi tarafından zenginlerde alınıp fakirlere verilir.

Zekat almaya en layık olan kesim de evsizlerdir. Çünkü konut, hava ve su gibi, yemek ve içmek gibi aslî ihtiyaçlardandır.

Evsiz insanların ev edinmesi için gereken sosyal politikaları oluşturmak ve gerekli adımları atmak İslam toplumlarının ana görevidir. İnsan onuruna saygılı olan toplumların da görevi olmalıdır.

Ülkemizde deprem gibi doğal afetlerde  evi yıkılan insanların  bu ihtiyacının karşılanması için yapılan çalışmalar ve milletimizin yaptığı  fedakarlıklar insan doğasından kaynaklanmakta ve  İslam’a dayalı kültürümüzden  gelmektedir.

Dünyaya, sömürerek  nizam vermeye çalışan Amerika’nın doğal afetlerde nasıl çaresiz kaldığını görüyorduk .Şimdi halkının sokaklardan perişan olmasına ilgisiz kalışına tanık oluyoruz.

Dolarlarıyla zengin refah ülkesi Amerika aldatmacası… devam ediyor.

 

AMERİKA  EVSİZ  SÜRÜNDÜRME  ALDATMACA

Recent Posts

  • Gündem

SEKÜLER EĞİTM ŞİDDETİ VE SÖMÜRÜYÜ ENGELLEYEMEZ

Okullarımızda öğrenciler ve veliler tarafından öğretmenlere, bazı öğretmenler tarafından da öğrencilere yönelik şiddet giderek tırmanıyor.…

29 dakika ago
  • Gündem

Avustralya, Filistin’i Tanımayı Düşünüyor

Avustralya, Filistin'i Tanımayı Düşünüyor: Barış Sürecinin Bir Parçası Olarak Adımlar Atılabilir Avustralya'nın Potansiyel Tanıma Kararı…

30 dakika ago
  • Gündem

İSLAM’A “DEVRİMCİ DİN” DİYEN SONER YALÇIN VE BENZERLERİ ONA İNANIYOR MU?

İSLAM’A “DEVRİMCİ DİN” DİYEN SONER YALÇIN VE BENZERLERİ ONA İNANIYOR MU? Ali Rıza Demircan hocanın…

2 saat ago
  • Gündem

“Vallahi Kaybettin Netenyahu”

Vallahi Kaybettin Netenyahu... Zafer İslam'ın ve Müslümanların! İslam'ın İfadesi: Göç Eden Filistinli Adamın Mesajı Kalpleri…

3 saat ago
  • Makale

“ALLAH KULUNA KÂFİ DEĞİL Mİ?

“Allah kuluna kâfi değil mi?” Zümer Suresi – 36. Ayet Vecihi Hürkuşlar, Selahattin Reşit Alanlar,…

3 saat ago
  • Gündem

Onaylı Randevu Dönemi Başlıyor: BakanlıktanYeni Sistem Detayları

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı... Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde…

3 saat ago