islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4643
EURO
34,7320
ALTIN
2.435,54
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

EY OĞUL!

EY OĞUL!
23 Mayıs 2023 13:30
A+
A-

Bütün dünyanın zor dönemden geçtiği bir zaman diliminde, bizim ülkemizin de bu zorluklardan etkilenmemesi düşünülemez.

Bütün bu zorlukları yaşadığımız şu dönemde bir de buna seçim atmosferi eklenince, muhalefetimize gün doğdu ve muhalefet, patates soğan hesabı yapılan yavan bir seçim propagandası ile kampanyasını yürüttü.

Tabii ki de muhalefetin ekonomi üzerinden eleştiri yapma hakkı vardır ve olmalıdır da… Ancak İHA, SİHA,TCG Anadolu, TOGG, YHT, köprüler, otobanlar, şehir hastaneleri, gibi büyük projelerin karşına patates soğan hesabı ile çıkılması, muhalefet açısından trajikomik bir durum oluşturdu.

Bütün dünyanın ekonomik yönden sıkıştığını, kapitalist düzenin eror verdiğini, bütün insanlığın emeğini dünyada ki 25 Siyonist para babasının sömürdüğü büyük fotoğrafı görmek yerine, patates soğan hesabı yaparak halkı illüzyona tabi tutmak, muhalefetin görevi olmamalıydı.

Kaldı ki İngiltere gibi müstemlekeleri olan bir ülkenin insanları kuru gıdaya yönelmişken, yaşlıları ısınmak için tek bir yerde toplanıp ısınma giderlerini düşürmeye çalışırken, patates soğan hesabı ile halkımızı etkilemeye çalışmak, siyasi etik açısından hiçte hoş olmamıştır. İngiltere gibi bir ülkenin, ekonomik kriz nedeniyle sağlık sektörü bitip tükenmişken, Fransa’da öğrenciler yardım derneklerinin önünde bir paket yardım kolisi için kuyruklara girmişken, bizim muhalefetimizin, patates, soğan hesabıyla Recep Tayyip Erdoğan’ı yıkabileceğini düşünmesi, siyasi bir akıl tutulması olarak tarihe geçmiştir.

Bugün, dünyada özgürlükler ülkesi olarak bilinen ABD’ de bile yüz milyona yakın insan sokaklarda yaşamakta, ama ülkesine düşman olmamaktadır. Kaldı ki, dünyanın en borçlu ülkesidir Amerika…

Acemi nalbant hesabı muhalefet, muhalefet etmeyi bizim üzerimizde öğrenmemeliydi. Hoş öğrendiğini de sanmıyoruz da…

MUHALEFET YAŞADIKLARINDAN DERS ALIR MI?

Bundan sonra muhalefet yaşadıklarından ders alır mı ya da nasıl bir çizgide yol alır onu bilemiyoruz. Ancak muhalefetin ya da  diğer adıyla millet ittifakının sağduyulu seçmeni, 14 Mayıs seçimlerinin öncesinde ve sonrasında olanları sorgulayacaktır.

Mesela CHP seçmeni, oyları sıfır nokta bilmem kaç olmasına rağmen partilere altın tepside sundukları milletvekilliklerini sorgulayacak ve parti yönetiminden bunun hesabını demokratik yollardan soracaktır.

Mesela İYİ parti seçmeni, oylarının neden düştüğünü, nerede yanlış yapıldığını, yine demokratik yollardan yönetimdekilere sorması gerekir.

Bizler, başta iktidar olmak üzere bütün siyasi partilerimizin liderlerine, tarihe geçmiş sözler ile uyarıda bulunmak istiyoruz.

Ne diyordu Şeyh Edebali Osman beye?

EY OĞUL!

Sevgi davanın esası olmalıdır.
Sevmek ise, sessizliktedir.
Bağırarak sevilmez.
Görünerek de sevilmez!..
Geçmişini bilmeyen, geleceğini de bilemez.
Osman! Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.

Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın..

Selam, saygı ve muhabbetlerimle…

 

Şaban Doğan

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.