islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4569
EURO
34,6514
ALTIN
2.391,20
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

MSB: ABD’den F-35 görüşmeleriyle ilgili ikinci toplantı için davet bekliyoruz

MSB: ABD’den F-35 görüşmeleriyle ilgili ikinci toplantı için davet bekliyoruz
10 Şubat 2022 14:29
A+
A-

MSB tarafından yapılan son dakika açıklamasında ‘Yunanistan, 2022’de askeri deniz ve hava araçları ile Gayri Askeri Statüdeki Adalar’a yönelik 229 ihlal gerçekleştirmiştir.’ denildi. Ayrıca ‘ABD’den F-35 görüşmeleriyle ilgili ikinci toplantı için davet bekliyoruz’ ifadesi yer aldı.

Millî Savunma Bakanlığının tüm birlik ve kurumları, ülkemizin ve asil milletimizin güvenliği için görevlerini azim ve kararlılıkla yerine getirmeye devam etmektedir.

Bu bağlamda; Türk Silahlı Kuvvetlerimiz terörle mücadelenin yanı sıra Mavi Vatanımızda ve semalarımızda hak, alaka ve menfaatlerimizi korumakta, ayrıca dünyanın birçok coğrafyasında bölgesel ve küresel barış ve istikrara katkı sağlamayı devam ettirmektedir.

316 TERÖRİST ETKİSİZ

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeler yer alldı.

‘1 Ocak’tan itibaren 18 operasyonda 316 terörist etkisiz hale getirildi. 24 Temmuz 2015’ten bu yana toplam 33 bin 560 terörist etkisiz hale getirildi.’

Yine 1 Ocak’tan itibaren harekat bölgelerine 102 taciz ateşi açan 272 terörist etkisiz hale getirildi.

Sınır güvenliğine değinilen açıklamada, bu yılın başından itibaren İran’dan yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 2 bin 381 kişinin engellediği belirtildi.

113 FETÖ İHRACI

Açıklamaya göre, FETÖ ile mücadele kapsamında 1 Ocak – 4 Şubat tarihleri arasında 113 personel ihraç edildi.

ABD İLE F-35 GÖRÜŞMELERİ

F35 görüşmelerinin devamı için ABD’den davet beklendiğinin altı çizildi.

UKRAYNA-RUSYA KRİZİ

Açıklamada, Ukrayna-Rusya arasındaki gerilimle de ilgili, ‘Başından beri devletimiz diyalog ve barışçıl çözüm çağrısı yaptı’ denildi.

‘DÖRDÜNCÜ GÖRÜŞME İÇİN YUNANİSTAN TARAFINI  ANKARA’YA BEKLİYORUZ’

Ege adalarının silahlandırılması konusunda şu ifadelere yer verildi:

‘Yunanistan 2022 yılında adalara yönelik 229 ihlal gerçekleştirmiştir. Dördüncü görüşme için Yunanistan Savunma Bakanlığı yetkililerini Ankara’ya bekliyoruz.’

MSB, Kabil Havalimanı’nın işletilmesi için Katar ile çalışmalarda sona gelindiğini önümüzdeki günlerde imza atılacağını açıkladı.

Yunanistan’ın göçmen politikasını da değerlendiren açıklamada AB’ye çağrı yapıldı:

‘Yunanistan AB değerlerine aykırı hareket ediyor. Avrupa Birliği (AB) ne kadar daha bunu görmezden gelecek bilmiyoruz.’

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.