islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3310
EURO
34,6890
ALTIN
2.407,49
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

EYT’de Beş Aşamalı Plan Netleşti!

EYT’de Beş Aşamalı Plan Netleşti!
16 Mayıs 2022 10:02
A+
A-

Uzun süredir beklenen EYT ile ilgili güncel haberler gelmeye devam ediyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak bilinen milyonlarca kişi kafalarda oluşan bir çok soru işaretlerinin giderilmesini bekliyor. Öncelikli olarak kapsamın belirleneceği ifade edildi, hak sahipleri bir bir tespit edilecek. 5 adımda sonuçlanacak. İşte Detaylar

Çözüm arayışı arayan milyonlarca kişi EYT ile ilgili yeni gelişmeleri yakından takip ediyor. Birbirinden farklı formüller masada. Kimlerin EYT ile emekli olabileceği belirlenecek. Aşama aşama yapılan planlamayla birlikte aynı şekilde kaynak da bulunacak.

EYT’DE BEŞ AŞAMALI PLAN BELLİ OLDU!

A) ÖNCE KAPSAM TESPİT EDİLECEK 
İlk olarak kimlerin hak sahibi olduğu tespit edilecek. Yasa çıkar çıkmaz hemen emeklilik hakkı kazanacakların sayısı belirlenecek. Genel olarak EYT’li grubu 8 Eylül 1999 öncesinde ilk kez sigortalı olarak çalışmaya başlamış, kişiler oluşturuyor.

B) EMEKLİLİK ŞARTLARI BELİRLENECEK 
Kimin hangi şartlarda emeklilik hakkı kazanacağı büyük önem taşıyor. Farklı kurumlarda çalışmış kişiler de tespit edilecek.

C) KAYNAK BULUNMASI 
Ortalama 5 milyon kişi EYT yasasını bekliyor. Bunun devamında sorunun çözümüyle birlikte kaynak bulunacak.

D) UYGULAMA USÜLÜ BELİRLENECEK

Bu aşamada hak sahiplerinin belirlenmesi, onların emeklilik işlemlerinin usul ve esaslarının tespit edilmesi önem kazanıyor.

E) YASALAŞMA SÜRECİ

Bütün çalışmalar tamamlandıktan sonra uygulamanın başlayabilmesi için yasal çalışmanın da yapılması gerekiyor. Bunun için de bir taslak metnin oluşturulması ve bunun TBMM gündemine gelmesi gerekiyor. Burada milletvekillerinin de itiraz ve katkıları olacaktır. Bu süreçte yasa tasarısı Meclis’ten geçtikten sonra uygulanması için de yönetmeliklerin çıkartılması gerekiyor.

Düzenlemenin Meclis’ten geçmesi durumunda ise son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek.

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.