islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4147
EURO
34,7678
ALTIN
2.419,29
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

F-16 İçin Anlaşma Sağlandı

F-16 İçin Anlaşma Sağlandı
1 Aralık 2021 09:59
A+
A-

Hava savunma sistemleri ile ilgili her gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Bir yandan insansız hava savaş araçları gökyüzünde uçarken, diğer yandan geleneksel savaş uçaklarında modifikasyon çalışmaları hızla yürütülüyor.

Dünya 5. nesil savaş uçaklarına yoğunlaştığı bir dönemde ABD’nin yeniden F 16 savaş uçaklarının üretimi için yeni ortaklar araması kafalarda ciddi soruların oluşmasına sebep oluyor. Yine ABD’nin ürettiği ve üzerinde bir çok spekülasyonun bulunduğu !uçan tabut” F 35 ile ilgili çalışmalar da ayrıca sürdürülüyor.

ABD savunma devi Lockheed Martin ile Polonya merkezli PLZ Mielec, F-16 savaş uçağının Block 70/72 versiyonun Polonya’da üretimi için anlaşma sağladı.

ABD’li şirket Lockheed Martin, PZL Mielec’in Polonya’daki tesislerinde 2022 yılında F-16 Blok 70/72’in arka gövde, merkez gövde, kokpit yan paneli ve ön ekipman bölmesi üretimine başlayacağını açıkladı.

Polonyalı havacılık şirketi PLZ Mielec, tamamlanan bileşenleri Güney Carolina’daki son montaj hattına gönderecek.

Lockheed Martin F-16 Programı Başkan Yardımcısı Danya Trent, “PZL Mielec’teki bu yeni üretim çalışması, Polonya’nın uzun yıllar boyunca F-16 küresel girişiminin bir parçası olmasını sağlayacak” şeklide ifade etti.

Polonyalı şirket, dünya genelindeki beş müşteriden gelen en yeni nesil F-16 siparişlerinin karşılanmasına destek sağlayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.