islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3658
EURO
34,9484
ALTIN
2.325,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Faiz Düzenini Dolaylı Olarak Destekleyen Kurumlar II

Faiz Düzenini Dolaylı Olarak Destekleyen Kurumlar II

Allah’ın ve evrensel kıldığı Elçisi’nin savaş açtığı çökertici yapıya dolaylı olarak onay verildiği ve izlendiği için günahkâr olunmakla da kalınmadı. İç ve dış borçlarımız arttı. Milletimiz bütünüyle borçlandı. Sanayi de tarım ve hayvancılık da geriledi. Müslümanı da Batı’nın ekonomi kültürünü aldığı için alternatif üretemeyen yönetici ekonomi kadrolarının mahkûmu olduk.

(Müsiad ve Benzeri Kurumlar)

Yanlış okumadınız. Müsiad ve benzerlerinden söz ediyoruz. Müsiad Tahkim Kurulu Başkanı olduğum için çuvaldızı başkasına batırmadan iğneyi bağrımıza sokalım.

Halkımız Müsiad’ı Müslüman iş adamları şeklinde okur. Doğrudur. Müslüman iş adamlarımızın birçoğu Müsiad üyesidir. Ama Müsiad bir türlü fiilen İslâm’a yönelemedi.

Müsiad Görevini Yapmadı/Yapamadı

Çünkü Müsiad:

İslâmî bir şirket modeli ortaya koyamadı.

Acil ihtiyacımız olan ölçülerimize uygun bir sigorta şirketine öncülük edemedi.

Bankalaşan Finans Kurumlarını asli görevleri olan Mudarebe sistemine yöneltici adımlar atamadı.

Borsanın etkinleştirilerek devlet desteği ile faizli sisteme alternatif olabilirlik imkânını hiç mi hiç araştırmadı.

Faiz konusuna ise hiç girmedi. Onlarca dosya hazırlattı ama faize el atmadı.

51 banka, 12500 şube ve 220 000 personelle ülkemizi ahtapot gibi saran faiz düzenini gündemine almadı. Bankaların, yetersiz parasal imkânlarıyla örneğin 2016 yılında nasıl 1,8 trilyon kredi verebildiğini ve 2016 da nasıl 195 milyar faiz devşirebildiğini sorgulayamadı. Faiz vurgunlarını kınayamadı. Ülkemizde parayı kim basar, nasıl basar konusunu soracak basireti bile gösteremedi. Üniversitelerle ilişkiye girerek faiz konusunu inceletmedi. Doktoralar yaptırmadı. Faizsiz ekonomiye nasıl geçilebilir sorusuna cevap arayıcı raporlar hazırlatmadı. Üyelerinin büyük çoğunluğunun faizli kredilerle çalıştığının farkına bile varmak istemedi. Mevcut düzene payanda oldu.

Ne acı değil mi? Faiz sömürüsüne ilişkin farkındalığı giderek artan ve çırpınan Sayın Cumhurbaşkanımız “faiz konusunda yalnızım diye haykırdığı halde” yüksek sesle yanındayız bile diyemedi.

Müsiad Tüsiadlaştı

Sözün özü odur ki Müsiad Tüsiadlaştı. Düzenle kaynaştı. Görevini yapmadığı için faiz düzeni iyice semirdi. Kanımızı emmeye devam ediyor.

Günahlarımız Arttıkça Ülkemiz de Zarar Gördü

Allah’ın ve evrensel kıldığı Elçisi’nin savaş açtığı çökertici yapıya dolaylı olarak onay verildiği ve izlendiği için günahkâr olunmakla da kalınmadı. İç ve dış borçlarımız arttı. Milletimiz bütünüyle borçlandı. Sanayi de tarım ve hayvancılık da geriledi. Müslümanı da Batı’nın ekonomi kültürünü aldığı için alternatif üretemeyen yönetici ekonomi kadrolarının mahkûmu olduk. IMF’ye borcumuzu kapatmadık mı diyen siyasilerimize, yaklaşık iki buçuk katını her yıl faiz olarak ödüyoruz da denilemedi.

Alay Konusu Olduk

Yıllar önce Takvim gazetesinde yazdığım Faiz Sömürüsü ile ilgili yazımdan sonra Sabah’ta E. A. faizli krediler üzerine üşüşen yalakacı sözde Müslüman iş adamlarını alaycı bir dille şöyle yermişti: Meğer faiz harammış Al i Rıza hoca yazdı da öğrendik.

Bir de Biz Hatırlatmış Olalım

Faizin Allah ve Peygamber buyrukları çizgisinde savaş açılması gereken bir haram ve de Ülkemizin savunulması ve menfaatleri adına karşı çıkılması gereken bir sömürü aracı olduğunu Müsiad’a, -alenen- bir de biz hatırlatmış olalım. Sözümüz Müsiad kadar Askon ve benzerlerinedir de. Soralım: Müsiad ve benzerleri ne işe yarar?

Not: Ali Rıza hocaya birçok şekilde cevap verilebilir ama bu gerçekleri değiştirmez.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.