islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5139
EURO
34,9434
ALTIN
2.435,50
BIST
9.792,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Erdoğan’dan Faiz Politikasında Kararlılık Mesajı

Erdoğan’dan Faiz Politikasında Kararlılık Mesajı

Geçtiğimiz günlerde AK Parti kurmaylarıyla gerçekleştirilen toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın düşük faiz politikasında kararlılık mesajı verdiği öğrenildi.

Döviz kurundaki yükseliş sonrasında geçtiğimiz gün siyasette sıcak dakikalar yaşanmıştı. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan da kurmaylarıyla birlikte AKP Genel Merkezi’nde bir araya gelmişti.

Toplantıya katılanlar arasında, AKP Genel Başkanvekilleri Binali Yıldırım ile Numan Kurtulmuş, AKP Sözcüsü Ömer Çelik ve AKP’nin Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli ile bazı ekonomi kurmayları da vardı.

Yaşanan Yükselişin Nedeni Edilen Müdahale

Toplantıdan elde edinilen bilgilere göre faizdeki düşmenin ardından kurda bir yükselişe yönelik beklenti olduğu, ancak bu yükselişin nedeninin son günlerdeki “müdahale” olduğu açıklandı.

Faiz Politikasında Kararlılık Vurgusu

Yapılan bu müdahale sonucunda Türkiye’nin faiz politikasıyla zora sokulmak istendiği ve düşük faiz politikası karşısında döviz kurunun bu şekilde araç haline getirilmeye çalışıldığı, vatandaşların ise buna prim vermeyeceği konusuna da dikkat çekildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmede, faiz ile yapılan mücadele konusunda son günlerde vurguladığı kararlılığı yinelediği öğrenildi.

4 Ay İçinde Olumlu Sonuçlar Göreceğiz

Toplantıda ayrıca, yüksek kurun nasıl önüne geçileceği konusunda bir yol haritası da ele alınırken, şuan ki durumun 3-4 ay içerisinde çözülebileceği  ve bu yeni ekonomi modelinin pozitif değişiminin bu 3-4 aylık süreç içerisinde görülmeye başlanacağının da vurgulandığı bildirildi.

Süreç Sabırla ve Sükunetle Yönetilmeli

Toplantıda, bu sürecin sabır ve sükunetle yönetilmesi gerektiğine dikkat çekilerek, bugüne kadar yapılan diğer tüm tuzaklar gibi bu girişiminde boşa çıkartılacağı ve Türkiye’yi karanlığa sürüklemeye çalışanlara müsaade edilmeyeceği de vurgulandı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.