Faize korkaklık sökmez

Milletin, ümmetin ve dünyanın temel düşmanı olan ribâ, yani faiz, AK Parti 15. yılına girerken toplumda derinleşmeye devam ediyor. Bunu durdurmak ana öncelik olmalıdır.

Cumhurbaşkanımız sık sık faize, daha doğrusu yüksek faize karşı demeç veriyor. Samimi olarak faize karşı olduğu, istemediği bilinmektedir. Bu da Kuran’daki çok açık ayetleri bilmesinden ve vicdanından kaynaklanıyor.

Bununla birlikte hükümet, Kuran’da “Allah ve Resulüne savaş açmak” olarak nitelenmesiyle en ağır suç olan faiz, yani riba cephesinden ayrılmış değildir.

Faiz, devletin ve AK Parti’nin denetimindeki devlet bankaları ve bütün ekonomiyi düzenleyen Merkez Bankası da dahil olmak üzere tam yol ilerlemektedir. 15. yıla doğru girerken durmak bir yana, toplumda daha da derinleşmekte, devleti, ekonomiyi, ev ahalisini kıskıvrak sarmaktadır.

Dahası Prof. Hayrettin Karaman gibi ilahiyatçıların fetva verip akladıkları, hatta adına haksız yere İslami Bankacılık dedikleri, riba sistemine dayalı ve o nehre su taşıyan katılım bankaları, bir alternatif gibi sunulmaktadır. Oysa katılım bankacılığı da Allah’ı aldatmaktır. Allah’a savaş açanın ahiretini kurtarmaz, safını değiştirnez.

Cumhurbaşkanımızın yapması gerekenler çok zor ve karmaşık değildir.

– Faiz sisteminden gerçek ekonomiye geçiş için yeni bir iktisat kongresi toplaması.

– Faiz bankacılığından beş yıl içinde çıkılacağını ilan etmesi. Buna faizin koltuk değneği katılım bankacılığını da eklemesi.

– Dünyadaki 50 Müslüman çoğunluklu ülke başta olmak üzere dolara bağlı olmayan uluslararası ortak bir değer sisteminin kurulması.

– Bu değer sistemini kuranların cep telefonu, uçak, silah, tohum, mikroçip gibi mühimmatı işbirliğiyle yapması.

– Merkez Bankasının ve Hazinenin çalışma biçiminin yeniden düzenlenmesi.

– Kuran’da yeri olmayan para biriktirmeyi özendirmeyen, ayetteki gibi gelen parayı ihtiyaç dışında infak etmeyi özendiren bir sisteme yönelmek.

– Ne devletin ne de bireylerin bir kuruş faizle ilintisi kalmayacak şekilde eskiye sünger çekilmesi.

– Kredilerin hem dünkü hem de bugünkü vahşi, bedevi, ahbap-çavuş, damat-kayınço, yandaş-hemşo ilişkilerine göre değil hakkına devlete ve Millet’e faydasına göre verilmesi.

– Faizin dünyadaki merkezi ve organizatörü İngiltere gibi ülkelerle ve diğer faizcilerle, bu pisliği terk edene kadar aranın açılması.

Bunları zor gibi görünmesine rağmen Allah ayetlerini yerine getirme gayretindekilere yardım edecektir.

Bunlar olmadan, “Allah’a savaş açanlar cephesindeyim de içimden aksini istiyorum da elim ayağım bağlı” bahanesiyle olmaz.

Siz sözde değil gerçek bir adımı samimi olarak atın ve O’nun yardımını bekleyin.

FETÖ darbesi aslında çok acımasızca ve garanfili olarak planlanmıştı. Yüce Rabbimiz bunu, mucizeleriyle, arka arkaya bir seri imkansızın gerçekleşmesi sayesinde engellemiş, devletimizi, milletimizi ve yöneticilerimizi esirgemiş, ek süre vermiştir.

Bu güzel ilahi mucizelerde ve kazanılan ek mühlette bir hikmet vardır. Allah’ın Cumhurbaşkanımızdan ne yapmasını istediği Kuran’ın ayetlerinde açıktır.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Recent Posts

  • Gündem

ABD Polisi UCLA Kampüsünde Filistin Dayanışma Kampını Dağıttı

ABD Polisi UCLA Kampüsünde Filistin Dayanışma Kampını Dağıttı ABD'nin Los Angeles kentinde bulunan California Üniversitesi'nde…

25 dakika ago
  • Gündem

“KURBAN KARDEŞLİKTİR”

“KURBAN KARDEŞLİKTİR” ARDEV olarak kurbanlarınızı bu yıl Tanzanya’da ki kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Ayrıca kurbanınızın kesim vidosunu…

2 saat ago
  • Gündem

İrlanda’da Eurovision Şarkı Yarışması’na Katılan İsrail’e Protesto

İrlanda'da Eurovision Şarkı Yarışması'na Katılan İsrail'e Protesto İrlanda'nın başkenti Dublin'de, İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'na katılması…

3 saat ago
  • Gündem

Türkiye, İsrail ile Tüm Ticaret İlişkilerini Durdurdu!

Türkiye'nin İsrail ile ticareti durdurma kararı, son dönemdeki diplomatik gelişmelerin en çarpıcı ve önemli adımlarından…

4 saat ago
  • Gündem

Kırım Kongo Hastalığı İçin Çorum Hitit Üniversitesinden Uyarı Geldi

Kırım Kongo Hastalığı İçin Çorum Hitit Üniversitesinden Uyarı geldi Kırım Kongo Kanamalı Ateşi: Gripten Ayırt…

5 saat ago
  • Gündem

İSRAF, ALLAH’A İSYAN VE İNSANLARA ZULÜMDÜR III

Rabbimiz Mülk suresinde de şöyle soruyor: “Bu sular çekilse/susuz kalsanız, kaynağından fışkıran lezzetli suları size…

6 saat ago