islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Faize korkaklık sökmez

Faize korkaklık sökmez
15 Ağustos 2017 09:19
A+
A-

Milletin, ümmetin ve dünyanın temel düşmanı olan ribâ, yani faiz, AK Parti 15. yılına girerken toplumda derinleşmeye devam ediyor. Bunu durdurmak ana öncelik olmalıdır.

Cumhurbaşkanımız sık sık faize, daha doğrusu yüksek faize karşı demeç veriyor. Samimi olarak faize karşı olduğu, istemediği bilinmektedir. Bu da Kuran’daki çok açık ayetleri bilmesinden ve vicdanından kaynaklanıyor.

Bununla birlikte hükümet, Kuran’da “Allah ve Resulüne savaş açmak” olarak nitelenmesiyle en ağır suç olan faiz, yani riba cephesinden ayrılmış değildir.

Faiz, devletin ve AK Parti’nin denetimindeki devlet bankaları ve bütün ekonomiyi düzenleyen Merkez Bankası da dahil olmak üzere tam yol ilerlemektedir. 15. yıla doğru girerken durmak bir yana, toplumda daha da derinleşmekte, devleti, ekonomiyi, ev ahalisini kıskıvrak sarmaktadır.

Dahası Prof. Hayrettin Karaman gibi ilahiyatçıların fetva verip akladıkları, hatta adına haksız yere İslami Bankacılık dedikleri, riba sistemine dayalı ve o nehre su taşıyan katılım bankaları, bir alternatif gibi sunulmaktadır. Oysa katılım bankacılığı da Allah’ı aldatmaktır. Allah’a savaş açanın ahiretini kurtarmaz, safını değiştirnez.

Cumhurbaşkanımızın yapması gerekenler çok zor ve karmaşık değildir.

– Faiz sisteminden gerçek ekonomiye geçiş için yeni bir iktisat kongresi toplaması.

– Faiz bankacılığından beş yıl içinde çıkılacağını ilan etmesi. Buna faizin koltuk değneği katılım bankacılığını da eklemesi.

– Dünyadaki 50 Müslüman çoğunluklu ülke başta olmak üzere dolara bağlı olmayan uluslararası ortak bir değer sisteminin kurulması.

– Bu değer sistemini kuranların cep telefonu, uçak, silah, tohum, mikroçip gibi mühimmatı işbirliğiyle yapması.

– Merkez Bankasının ve Hazinenin çalışma biçiminin yeniden düzenlenmesi.

– Kuran’da yeri olmayan para biriktirmeyi özendirmeyen, ayetteki gibi gelen parayı ihtiyaç dışında infak etmeyi özendiren bir sisteme yönelmek.

– Ne devletin ne de bireylerin bir kuruş faizle ilintisi kalmayacak şekilde eskiye sünger çekilmesi.

– Kredilerin hem dünkü hem de bugünkü vahşi, bedevi, ahbap-çavuş, damat-kayınço, yandaş-hemşo ilişkilerine göre değil hakkına devlete ve Millet’e faydasına göre verilmesi.

– Faizin dünyadaki merkezi ve organizatörü İngiltere gibi ülkelerle ve diğer faizcilerle, bu pisliği terk edene kadar aranın açılması.

Bunları zor gibi görünmesine rağmen Allah ayetlerini yerine getirme gayretindekilere yardım edecektir.

Bunlar olmadan, “Allah’a savaş açanlar cephesindeyim de içimden aksini istiyorum da elim ayağım bağlı” bahanesiyle olmaz.

Siz sözde değil gerçek bir adımı samimi olarak atın ve O’nun yardımını bekleyin.

FETÖ darbesi aslında çok acımasızca ve garanfili olarak planlanmıştı. Yüce Rabbimiz bunu, mucizeleriyle, arka arkaya bir seri imkansızın gerçekleşmesi sayesinde engellemiş, devletimizi, milletimizi ve yöneticilerimizi esirgemiş, ek süre vermiştir.

Bu güzel ilahi mucizelerde ve kazanılan ek mühlette bir hikmet vardır. Allah’ın Cumhurbaşkanımızdan ne yapmasını istediği Kuran’ın ayetlerinde açıktır.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.