islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

Fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa Baskını Planları Boşa Çıktı

Fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa Baskını Planları Boşa Çıktı
8 Şubat 2024 15:53
A+
A-

Fanatik Yahudi Yerleşimcilerin Mescid-i Aksa Baskını Planları Boşa Çıktı: Tenkiziyye Medresesi’nde Gerçekleşen Talmudik Ayini!

Tenkiziyye Medresesi ve Mescid-i Aksa: İslam’ın Kalbindeki Ritüeller

Doğu Kudüs’ün kalbinde yer alan Mescid-i Aksa, bu sabah fanatik Yahudi yerleşimcilerin baskın planlarıyla karşılaştı. Meğaribe Kapısı’nın Miraç Kandili sebebiyle kapatılması, grupların Aksa’ya ulaşmasını engelledi. Fanatik Yahudiler Talmudik ayinlerini Tenkiziyye medresesinde yaptı.

Tenkiziyye Medresesi, Miraç Kandili vesilesiyle Mescid-i Aksa’nın çevresindeki surların içinde bulunmakta. Fanatik gruplar, kutsal yerlere ulaşamamanın hayal kırıklığını burada dini ritüellerle gidermeye çalıştı. Ayrıca ayin sırasında çıkardıkları sesler ve üfledikleri şofar’ın sesi Mescid_i Aksa ve çevresinde duyuldu.

HABER YORUM

Son din İslam açısından Kudüs şehri şüphesiz önemli ve değerlidir. Bu önemli;

1-Müslümanların ilk kıblesi olması,

2-Peygamberimiz (sav)’in Miraç gecesi Mescidi Aksayı ziyaret etmesi ve buradan göğe çıkartılması.

İsrail’in Miraç ve Ramazan ayı dahil Kadir gecesinde Mescidi Aksa’ya saldırması olağan bir durum. Fanatik Yahudilere saldırtması da alışılan bir durumdu.

Bu haberde dikkati çeken en önemli nokta  ise, fanatik Yahudilerin Tevrat”tan bile üstün tuttukları Talmud’a göre ayin düzenlemesidir.

İsterseniz fanatik Yahudilerin bu ayininden hareketle,  ABD’nin Kaliforniya Üniversitesi profesörlerinden Elliot Friedmanın, 1987 senesinde neşrettiği, “Tevrat’ı Kim Yazdı” isimli kitabından buraya not düşelim. Şöyle diyor tarihçi yazar Prof. Friedman:

“Günümüzde, Tevrat’ın üç nüshası mevcuttur. Birincisi Yahudiler ve Protestanların kabul ettikleri İbranice nüsha. İkincisi Katolik ve Ortodokslar tarafından kabul edilen yunanca nüsha. Ve üçüncü olarak da samirilerce kabul edilen samiri dilinde yazılmış nüsha. Bunlar Tevrat’ın en eski ve en itimatlı nüshaları olarak bilinmektedir. Gerek aynı nüshanın içinde ve gerekse nüshalar arasında birçok yerlerinde tezatlar vardır. Hiçbir ilahi dinde bulunmayan, insanlara zulüm telkinleri, Peygamberlerden bazılarına karşı çok çirkin ve makamlarına yakışmayacak isnatlar vardır. Hakiki Tevrat’ta ise, tezatlar bulunacağından söz edilemez.”

Her konuda olduğu gibi bu konuda da bize kıyamete  kadar yol gösterecek olan Kur’an-ı Kerimden şu Ayeti Kerimeye kulak verelim mi?

“Her kim kişisel çıkarlarını, arzu ve ihtiraslarını terk edip Allah’ın hükmüne kayıtsız şartsız boyun eğerek barış ve esenliğe ulaşmak anlamına gelen ve bütün peygamberlerin bir sancak gibi elden ele taşıdıkları mükemmel hayat nizamı olan İslâm’dan başka bir din ararsa, şunu iyi bilsin ki, böyle bir din kendisinden asla kabul edilmeyecek ve o, âhirette de mutlaka ziyana uğrayanlardan olacaktır.” (A’li İmran 85″)

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-