islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
28°C
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cumartesi Açık
32°C
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Terör Devleti İsrail’den Refah’ta Katliam

Terör Devleti İsrail’den Refah’ta Katliam
27 Mayıs 2024 10:36
A+
A-

Terör Devleti İsrail’den Refah’ta Katliam: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var

Uluslararası Adalet Divanı’nın Kararına Rağmen Saldırı

Terör devleti İsrail, Refah kentinde yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı kampa saldırdı. Uluslararası Adalet Divanı’nın (UAD) saldırıları durdurma kararına rağmen, İsrail ordusu Filistinlilere yönelik bu vahşi saldırıyı gerçekleştirdi. Filistin haber ajansı WAFA’ya göre, İsrail savaş uçakları Refah’ın kuzeybatısındaki Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) depolarının yakınındaki çadırları bombaladı.

Saldırıda en az 40 Filistinli hayatını kaybetti. Filistin Kızılayı, sağlık ekiplerinin çok sayıda kadın ve çocuk dahil, Filistinli cenazesi ile yaralıyı hastanelere götürdüğünü belirtti. İsrail’in saldırıları, UAD’ın 24 Mayıs’ta aldığı saldırıları durdurma kararına rağmen devam ediyor.

Görgü Tanıklarının Şahitliği ve Sağlık Bakanlığı’nın Açıklaması

Görgü tanıkları, İsrail ordusunun bombardımanı nedeniyle kamptaki çok sayıda çadırın yıkıldığını ve yandığını ifade etti. Bu kamp, binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin yaşadığı Refah kentinde bulunuyor. Tanıklar, İsrail savaş uçaklarının kampa en az 8 roketle saldırdığını belirtti.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, saldırının ardından yapılan açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Refah’ta yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı kampı acımasızca bombalaması sonucu çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını belirtti. Kayıpları arama çalışmaları ise sürüyor.

Uluslararası Adalet Divanı’nın Kararı ve İsrail’in İhlalleri

Uluslararası Adalet Divanı, 24 Mayıs’ta aldığı yeni tedbir kararında, İsrail’in Refah’a yönelik saldırılarını derhal durdurmasına hükmetmişti. Ayrıca insani yardımları engellememesi ve suçlarını araştıracak BM görevlilerinin Gazze’ye girişine izin vermesi gerektiğini belirtmişti. Ancak İsrail, bu kararı hiçe sayarak saldırılarını sürdürdü.

7 Ekim’den bu yana İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 239’u çocuk, 10 bin 93’ü kadın olmak üzere 35 bin 984 Filistinli öldürüldü. Ayrıca 80 bin 643 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, hastane ve eğitim kurumları da hedef alındı.

Hamas’ın Çağrısı ve AK Parti’nin Tepkisi

Terör devleti İsrail’in bu alçak saldırısının ardından, Hamas tarafından yapılan açıklamada, ”Tüm taraflardan, özellikle Mısır’daki kardeşlerimizden, İsrail işgal güçlerini Refah sınır kapısından çekilmeye zorlamak için baskı yapmasını talep ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı. Hamas, uluslararası topluma İsrail’in saldırganlığına karşı durma çağrısında bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de terör devleti İsrail’in Refah’a yönelik saldırısını lanetledi. Çelik, “İsrail savaş uçaklarının Gazze’de yerlerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarını bombalayarak ve masum sivilleri ateşe vererek katletmesini lanetliyoruz. Bu soykırım eylemleri mahkemelerde gereken cezayı alacaktır. Uluslararası toplumun bu soykırım eylemlerine son vermesini engelleyenler bu suça ortaktır.” ifadelerini kullandı.

İsrail’in Saldırıları ve Uluslararası Toplumun Sessizliği

İsrail’in saldırıları, uluslararası toplumun sessizliği ile daha da şiddetlendi. Uluslararası Adalet Divanı’nın kararlarına rağmen, İsrail’in saldırıları durdurulamadı. Bu durum, uluslararası toplumun Filistin halkına karşı sorumluluklarını yerine getirmediğini gösteriyor.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, sivilleri hedef alarak insan haklarını ihlal etmeye devam ediyor. Hastane ve eğitim kurumları gibi sivil altyapılar hedef alınarak halkın temel ihtiyaçlarına erişimi engelleniyor. Uluslararası toplumun bu saldırılara karşı sessiz kalması ise kabul edilemez…

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM