islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5467
EURO
34,9817
ALTIN
2.420,36
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Fas Libya Görüşmelerine Ev Sahipliğinden Memnun

Fas Libya Görüşmelerine Ev Sahipliğinden Memnun

Mirat Haber Ajansı

Libya’nın rakip yönetimlerinden delegeler, iki tarafın sürpriz ateşkes ilan etmesinden iki haftadan fazla bir süre sonra Fas’ta görüşmek üzere bir araya geldiler. Görüşme Fas’ın girişimiyle Rabat’ın güneyindeki sahil kasabası Buznika’da yapıldı. Fas, 2015 yılında Libya için Birleşmiş Milletler tarafından tanınan bir hükümetin kurulmasına yol açan barış görüşmelerine de ev sahipliği yapmıştı. “Libya Diyaloğu” adlı görüşmelerde, Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin (UMH) beş üyesini ve Libya’nın doğusundaki Tobruk kentindeki parlamentodan beş kişiyi bir araya getirdi. Ancak Doğu Libya’da tek söz sahibi olan darbeci general Hafter’in süreci baltalamasıyla sonuç alınamadı.

Görüşmeler, İsviçre’nin Montrö kentinde rakip Libya gruplarının liderlerini bir araya getiren sonuçsuz toplantının öncülüydü. Fas Dışişleri Bakanı Nasır Borita, ülkesinin Libyalılara aralarındaki farklılıkları tartışmaları için “alan” sunduğunu ve yeniden bu tür görüşmelere ev sahibi yapabileceğini söyledi. Delegeler kapalı kapılar ardında toplanmadan önce Libya krizinin çözümüne Libyalıların Birleşmiş Milletler himayesinde karar vermesi gerektiğini belirtti. Fas’taki görüşme, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile UMH başkanı Faiz el-Sarrac arasında İstanbul’da yapılan görüşmelerle aynı tarihe denk geldi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.