islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Dr Fatih Karahan Kimdir? Yeni Merkez Bankası Başkanı Kim?

Dr Fatih Karahan Kimdir? Yeni Merkez Bankası Başkanı Kim?

Dr. Fatih Karahan, 1982 yılında Eskişehir’de dünyaya geldi. Eğitim hayatına Boğaziçi Üniversitesi’nde başladı. Burada Matematik ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun oldu. Ardından, yüksek lisans ve doktora için ABD’ye gitti. Pennsylvania Üniversitesi’nde Ekonomi alanında eğitim aldı. 2012 yılında, profesyonel kariyerine adım attı. New York Merkez Bankası’nda ekonomist olarak çalışmaya başladı. Burada, İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı olarak görev yaptı. Aynı zamanda, para politikası danışmanı olarak da hizmet verdi. Akademik kariyerine de önem verdi. Columbia ve New York Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi oldu. 2022 yılında, Amazon’da kıdemli ekonomist olarak çalışmaya başladı. Kısa süre sonra, Amazon’da Başekonomist olarak atandı. Bu görevi, kariyerinde önemli bir yere sahiptir. Ancak, kariyer yolculuğu burada sona ermedi.

28 Temmuz 2023’te, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı’na atandı. Bu atama, onun için büyük bir adımdı. Ancak, daha büyük bir sorumluluk onu bekliyordu. 3 Şubat 2024’te, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı olarak atandı. Bu görev, onun kariyerindeki zirve noktasıdır. Dr. Fatih Karahan, evli ve iki kız çocuğu babasıdır. Ailesi, onun için her zaman ön plandadır. Profesyonel başarılarının yanı sıra, aile hayatına da büyük önem verir. Hafize Gaye Erkan‘ın görevden alınması sonrası, bu önemli göreve atandı. Resmî Gazete’de yayımlanan kararla, bu atama resmileşti. Dr. Fatih Karahan, ekonomi alanında derin bilgilere sahiptir. Ayrıca, akademik ve profesyonel kariyerinde önemli başarılar elde etmiştir. Türkiye ekonomisine katkıda bulunma konusunda kararlıdır. Merkez Bankası’nın başında, ekonomik istikrar için çalışacaktır. Dr. Fatih Karahan, bu yeni görevinde başarılı olmak için tüm bilgi ve tecrübesini kullanacaktır. Türkiye’nin ekonomik politikaları, onun yönetiminde yeni bir döneme girecektir. Bu dönemde, enflasyonla mücadele ön planda olacaktır. Aynı zamanda, sürdürülebilir büyüme hedeflenecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.