Fed Başkanı’ndan Enflasyon Uyarısı

Fed Başkanı Jerome Powell, Omicron varyantının ortaya çıkışmasının enflasyon konusundaki belirsizliği giderek artırdığı konusunda uyardı.

Fed Başkanı Jerome Powell, kongre komitesine verdiği demeçte, artan Covid oranları ve bu yeni varyantın ABD ekonomisi için yeni tehlikeler oluşturduğunu ifade etti.

Jerome Powell, son dönemdeki yüksek enflasyon oranlarını geçici olarak değerlendirmişti fakat bunun Omicron varyantı endişesiyle değişebileceğini dile getirdi.

Ayrıca Powell Fed’in tahvil alım teşvikini daha süratli bir şekilde azaltmayı düşünmesi gerektiğini vurguladı.

Bazı ekonomistlerin, 30 yıldır en yüksek süratle yükselen fiyatların üstesinden gelebilmek için daha hızlı daralmanın ve daha erken faiz oranlarına geçişin gerekli olduğu kanaatindeler.

Pandemi Hafifledikçe Enflasyon Düşecek

Jerome Powell, daha yüksek fiyatların tedarik zincirleri de dahil, pandemik bozulmanın ve tüketici talebindeki dalgalı değişimlerin sonucu olduğunu ifade etti. Pandemi hafifledikçe enflasyonun düşeceği tahmininde bulundu.

Bununla birlikte, Omicron varyantının ortaya çıkması küresel piyasaları da sarstı ve seyahat, sosyal ve ekonomik faaliyetler üzerindeki kısıtlamaların daha da geniş çaplı olma ihtimalini artırdı.

 

Recent Posts

  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

12 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

13 saat ago
  • Gündem

İsrail Saldırıları Altındaki Gazze’den Görüntüler

İsrail Saldırıları Altındaki Gazze'den Görüntüler Gazze Şeridi'nde İsrail'in Amansız Saldırısı ve Filistinlilerin Güçlü Mücadelesi Gazze…

13 saat ago
  • Makale

Gazze Konusunda “Duygu Ötesi Yaşayan İnsanlar”

Prf.Dr. Erol Göka ‘’İDE'de(İslam Düşünce Enstitüsü)" yapılan oturumda dünyada şahit oldukları binlerce zulme karşı, duyarsız…

13 saat ago
  • Gündem

Sait Çamlıca: Teknolojiyi Akıllıca ve Müslümanca Kullanın!

Eğitimci Yazar Sait Çamlıca Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle ‘Teknoloji…

14 saat ago