islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3370
EURO
35,1959
ALTIN
2.247,60
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
9°C
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Çok Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C

Fetö’nün İslâm’la anılması cinayettir

Fetö’nün İslâm’la anılması cinayettir
29 Haziran 2017 08:26
A+
A-

Çok az bir istisna ile bu ve benzeri Hurafeciliğin dönemimiz tarîkatlerinde yaygın bir durum olduğu ve durumun İslâm’ın geleceğini tehdid ettiğine işaret etmiş olalım.

I. İLK HABER

1 yıl Gülen cemaatine ait evde kaldığını ifade eden R.K., cemaat yurtları ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Yurt içerisinde müdüriyet bölümünün karşısında bulunan büyük bir salon vardı. Burada haftanın bir günü muhakkak sohbet olurdu. Sohbetin içeriğinde Fetullah Gülen’in hayatı ve hizmet dedikleri şeyleri övgü ile anlatırlardı.

Bir keresinde birisi ‘Fetullah Gülen neden evlenmedi, gay mi?’diye sorduğunda ablalardan biri ‘kesinlikle bu iddia doğru değil’ dedi. Fetullah Gülen’in rüyasında bir hanımla tam evlenecekken Peygamberimizi gördüğünü ve Peygamber Efendimizin sırtını döndüğünü ve bundan dolayı Fetullah Gülen’in evlenmediğini anlattı.

http://odatv.com/iddianameye-giren-ifade-fethullah-gulen-gay-mi-2606171200.html

CNN Programı

I7-25 Aralık olaylarının hemen sonrasındaydı. CNN ‘de yapılan bir programda şöyle demiştim: Lehlerinde mi olur yoksa aleyhlerinde mi bilmiyorum. Fetö’nün namaz ve oruç gibi kişisel ibadetler dışında İslâm ile hiçbir ilgisi yoktur.Bunların örneğin televizyonlarında, eğitim kurumlarında ve sivil örgütlerinde toplumumuzun İslâmî Düzen’e doğru evriltilmesine çalıştıklarına ilişkin en ufak bir emare mevcut değildir. Bunlar, gövdesi Türkiye’de başı Amerika’da olan İslâm ile çelişkili hurafeci bir yapıdır.

Yukarıda R.K. nin anlattıkları ve yaygın olan benzerleri de bu yapının hurafeciliğini göstermektedir. Haberi tahlil edelim:

Fethullah Gülen Niçin Evlenmedi, Gay mi İdi?

1. Fethullah Gülen niçin evlenmedi, gay mi idi? şeklindeki soru ahlakî değildir. Bizler düşmanlarımıza bile adaletle muamele etmekle yükümlü kılındık. Haram kılınan su-i zanna dayalı soru yöneltemeyiz. Evet bedenî ve malî iktidar varken bekârlığı tercih İslâm’a aykırılık hatta haram olarak bile nitelendirilebilir ama ortada görgü şahitlerinin beyanı olmadan su-i zanna dayalı bir şüphe ile gay mi idi sorusu sorulamaz. Hakka dayalı karşıtlığımız haksız yergiye dönüştürülmemelidir. Çünkü bu da haramdır.

2. Peygamberimizin görüldüğü ve onun tarafından onaylanmadığı için evlenmekten vazgeçildiği anlatımı ise tam bir hurafedir. Çünkü Kur’ânî Toplum Hayatı’nın evlilik üzerine oturtulduğu; peygamberimizin, ilk eşinin ölümüne kadar 28 yıl süren tek eşliliği sonrasında eşlerinin sayılandığı ve de müminlerin evliliğe yönlendirildiği bilinen bir durumdur. Peygamberimizin hayatında karşı çıktıklarına irtihal buyurmasından sonra mı onay verecektir? Kaldı ki rüya ile, özellikle de Kur’ân ve Sünnet ile çelişkili rüya ile amel edilemeyeceği İslâm ilahiyatında kabul edilen bir gerçektir. Zaten hurafe denilen batıllar da bu gibi amellerle oluşmaktadır.

Hurafecilik Tarîkatlerimizde Var

Çok az bir istisna ile bu ve benzeri Hurafeciliğin dönemimiz tarîkatlerinde yaygın bir durum olduğu ve durumun İslâm’ın geleceğini tehdid ettiğine işaret etmiş olalım.

II. İkinci Haber:

“Ilıcak, bütün kazanımlarını laik Cumhuriyet’e borçlu olduğunu söyleyerek, ‘Benim kimliği teokratik darbeye uyar mı? Neden Fetullah Gülen’in Türkiye Cumhuriyeti’nin başına geçmesini isteyeyim. Ben İran rejimindeki bir kadın gibi yaşamayı kabul eder miyim? Kainat imamı denen bir insanın peşine neden takılayım’ dedi.”

Nazlı Ilıcak’ın Örtülü Tahrifi

Biz kalpleri yarıp içine bakmakla emrolunmadık. Sözlere ve işlere bakarız. Nazlı Ilıcak’ın mahkemede yaptığı açıklamalara bakıyor ve gerçekleri nasıl tahrif ettiğini görebiliyoruz. Ilıcak ilişkisini ret bağlamında Fetö’nün İslâm Şerîatini amaçladığını ifade edercesine yaptığı konuşma hem tahriftir ve hem de İslâm’ı dolaylı yermedir.

Teokrasinin ve İran rejiminin ne olup olmadığı bir tarafa, Fetö’nün darbe girişimi teokratik miydi? İran rejimi benzeri bir rejim amacı mı güdüyordu?

“Teokratik ve İran rejimi” gibi ifadeler Fetö’nün İslâmî amacı vardı ama ben bundan beriyim anlamına hakikati örtücü azim bir yalan değil midir? Şöyle veya böyle İslâm ile ilişkilendirmek inkârcı modernistler katında yermedir ama Müslümanlar nazarında meşrulaştırmadır. Şecaatin arzederken sirkatin söylemeyelim.

Ha unutmadan…İnsanların çıkar için, şöhret için, gelecek beklentisi için ve hatta muhalefet duygularını tatmin için inanmadığı kişi ve kurumlara hizmet ettiği de bilen bir olgudur.

Son bir söz:Biz Harun Tokak’ın kaleminden fedakârlıklarını okuyup göz yaşı döktüğümüz öğretmenlerimizi -onlar hâlâ daha uyanamamış olsalar da- saygı ve dua ile anıyoruz. Zaten kişisel değil ama dava problemimiz onlarla değil, profesyonel darbeci kadrolarladır.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.