islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Küresel FETÖ planı

Küresel FETÖ planı
29 Haziran 2017 08:24
A+
A-

Yabancı casusluk örgütlerinin desteğiyle dünyada 100 ülkede örgütlenmiş FETÖ’yle mücadelemizde ne ABD ve diğer Batı ülkelerinde, ne de Balkan, Orta Asya ve gelişmekte olan ülkelerden destek bulamadık. Bunun nedeni FETÖ’yle mücadelede sistemli bir küresel strateji ve yöntem oluşturamamamızdan kaynaklanıyor. Halbuki çok kolay.

Basketbol ya da buz hokeyi daha eğlenceli sporlardır. Ancak futbol daha fazla yayılmıştır. Çünkü futbol basittir. Çünkü herkes futbolu anlayabilir. Herkes futbol oynayabilir.

FETÖ de dünyada yayılmasını çok basit ve kolay uygulanabilir adımları sayesinde başarıyor. Örgüt bütün ülkelerde aynı aşamalarla yuvalanıyor. Bütün ülkelerde aynı taktikleri uyguluyor. Bütün ülkelerde aynı hedefleri güdüyor.

Hayatında duymadığı bil ülkeye yollanan, kısıtlı zekalı, kısıtlı yetenekli bir örgüt elemanı havaalanına iner inmez yapacaklarını biliyor. Çünkü bir önce bulunduğu ülkedekilerin aynısını tekrarlayacak. Küçük bir Afrika ülkesi veya büyük bir endüstrileşmiş ülke fark etmiyor. Hepsinde aynı.

Hazırlık

Ülke üzerinde ön araştırmalar, gidecek örgüt üyeleri için gerekenler saptanmaya başlanmıştır. Burada örgüte destek verebilecek, onları hedef kitlelerle tanıştırabilecek başlangıç ilişkiler saptanmıştır. Örgüt destekçisi yabancı istihbarat ve Hristiyan misyoner teşkilatlarla bağlantılar kurulmuş, destekler ve izinler alınmış, ön bilgiler elde edilmiştir. Burayı ziyaret için keşif seferi yapılmış, birinci elden saha bilgileri toplanmaya başlanmıştır.

Birinci okul

İkinci aşamada ekipler ülkeye yerleşirler ve kritik ilişkilerin kurulmasına başlarlar. Bu sürecin başında özellikle örgütün halkla ilişkiler faaliyetlerini yürütmek ve olumlu tanıtmak için bir kültür merkezi kurulabilir. Okul kurulması için bürokratik izinlerin alınması, örgüte yakın isimlerin gelerek konuşmalar yapması ve o ülkedeki ilk açılan okulunun faaliyete girmesi dönemidir.

Köklenme

Üçüncü aşamada örgüt açılan ilk ünitesinin ardından yeni başka okulları farklı coğrafya veya kritik noktalarda açmaya çalışacaktır. Öğrencilerin gelmesini istedikleri hedef ailelerle olan bağların güçlenmesine, ülkenin kurulu düzenini oluşturan ailelerin örgütü benimsemesine yönelik tanıtım ve kültür faaliyetleri düzenlenecektir. Bu sürecin sonunda hem ülkenin ileri gelenleriyle olan bağlar artar hem okul sayısı fazlalaşır hem de örgüt bu ülkede kendi kendine kalacak mali yeterlilik elde eder. Diğer yandan örgüt üyeleri bu ülkenin dili ve kültürüne hâkim olurlar, hedef kitleyle kritik evlilikler yapmaya başlar. Bir yandan yabancı istihbaratçılara bilgi sunan ciddi bir kaynak haline gelinmiştir.

Sızıntı

Dördüncü aşamada örgüt artık ana hedef kurumlara sızma operasyonlarına başlayacaktır. Örgüt okulu ilk mezunları yavaş yavaş kritik noktalara yerleşir. Stratejik noktalara eleman yerleştirilmesi hem sonraki mezunlara yer açacak hem de ailelerle olan bağı artıracak, okulların verdikleri menfaat sözünü yerine getirmiş olacaktır. Ülkede bir medya gücü oluşturmaya başlar. Gazetesi, televizyon kanalları, haber ajansları, reklam ve tanıtım ajansları, tasarım stüdyoları, sinema endüstrisiyle bağlantıları bu aşamada kurulmaya başlanır. Ülkenin üniversiteleriyle ve kuruluşlarıyla staj ve öğrenci değişimi projeleri başlatılır. Siyasi bağlantılarda artık üs düzey yöneticiler hedeflenir. Ülkede mali kaynaklar artmaya, şirketleşmeler, uluslararası ticaret, ihaleler başlar. Ülke teşkilatı, FETÖ merkezine para sağlama noktasına gelmiştir.

Kadrolaşma

Beşinci aşamada ülkede konuşlanmanın temel hedefi olan ülkeyi ele geçirme yolunda stratejik hedef kurumlara yönelik sözde imamlık oluşturacak kritik kütleye gelinmiştir. Hedef kurumların içindeki kilit noktalara yerleştirme operasyonlarını koordine etmek üzere örgütün tam denetimini sağlayacak sözde imamlar görev noktalarına geçerler. Belediye başkanı adayları, parlamento üyeleri, hatta siyasi parti yöneticileri artık kendiliklerinden örgüte yaranmaya çalışırlar, medya, para ve istihbarat desteğine talip olurlar. Örgüt o ülkede artık belirleyicidir.

Hâkimiyet

Bu altıncı aşamada artık örgüt o ülkede en kuvvetli oluşum haline gelmeye başlamış, rakip oluşumları tasfiye edebilecek güce ulaşmaya başlamıştır. Bunların aleyhinde fitne operasyonları başlatılır. Her ülkede yolsuzluk ve istismar olduğundan, işlerine gelenler gizlenir, işlerine gelmeyenler ifşa edilir. Hedef stratejik kurumların kilit noktalarının yönetiminde hâkimiyet sağlanmaya başlanır. Bunların başında gelen, ülke yönetimi, ordusu, istihbaratında hâkimiyet kurulması bu aşamanın sonunda gelinecek nihai noktadır.

Örgüt diktatörlüğü

Yedinci ve son aşamada artık o ülkede iki tür güç odağı kalmıştır: örgüt ve örgütle barışık oluşumlar. Ülkede örgüt karşıtı hiç bir güç kalmaması sonucunda ülke yönetimi, güvenliğinin doğrudan yönetimi örgüt liderinin nihai kararları sonucunda alınır. Buna rağmen ülke halkı hala örgütü bir sivil toplum hareketi olarak görür, yönetimin tam anlamıyla örgütün elinde olduğunu bilmez, yerel liderleri sorumlu olarak görür. Bu ülke, örgütün ve onu destekleyen yabancı istihbarat teşkilatlarının zannında tam anlamıyla ele geçirilmiştir.

Yapılması gereken

Bütün dünyada, Amerika’dan Kırgızistan’a her yerde uygulanan bu aşamaları ülke halkları, hatta örgütü sevmeyen ülke ileri gelenleri anlamamakta, onları iyi niyetli Müslümanlar olarak görmekte, “canım o kadar da olmaz” demektedir.

Ama bunlar toparlanıp 100 ilkenin her birinde tek tek aşama aşama anlatılırsa, kızını örgüte veren yerel ileri gelen de, elini verip kolunu kaptıran siyasi de, sonunda darağacına kadar yolu olduğunu anlayan subay da, gazeteci de bütün bunların aslında kendilerine de tıpatıp uyduğunu anlayacaktır.

“Siz Türklerin iç meselesi, burada biz bunları seviyoruz, çok sevimliler” söyleminden uyanacaklardır.

Küresel mücadelede başlangıç noktası bu olmalıdır.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.