islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5968
EURO
34,8683
ALTIN
2.494,71
BIST
9.593,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Filipin Müslümanlarına Çocuk Felci Aşı Kampanyası

Filipin Müslümanlarına Çocuk Felci Aşı Kampanyası

Mirat Haber Ajansı

Güney Filipinler’deki Bangsamoro Müslümanlarının özerk bölgesi Pazartesi günü, koronavirüs salgını nedeniyle Mart ayında askıya alınan çocuk felci karşıtı aşı kampanyasını yeniden başlattı. Kampanya 20 Ağustos’a kadar sürecek. Bangsamoro Mindanao Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, en az 839.677 çocuğa çocuk felci aşısı yapılması bekleniyor. Kampanya Müslüman bölgenin Maguindanao, Lanao del Sur, Basilan, Sulu ve Tawi-Tawi illerinde yürütülecek.

Yetkililer, kampanyanın, pandemi ile karşı karşıya kalırken çocukların ek sağlık risklerine maruz kalmasına izin verecek ihmallerin önlenmesi için çok önemli olduğunu söylüyorlar. Çocuk felci veya poliomyelitis hastalığı, omuriliği etkileyen oldukça bulaşıcı bir hastalıktır. Kas zayıflığına ve felce neden olur ve sonunda ölüme yol açabilir. Kişiden kişiye yayılan Polyo virüsü buna neden olur. Tedavi edilemese de, çocuk felci aşısı ile önlenebilir. Filipinler, Lanao del Sur eyaletinden 3 yaşındaki bir kız çocuğundaki bir çocuk felci vakasının onaylanmasının ardından 19 Eylül 2019’da ulusal çocuk felci salgını ilan etmişti. 19 yıl önce ülkede ortadan kalkmasından bu yana ilk çocuk felci vakasıydı. Sağlık Bakanlığı, çocuk felci aşısı için atanan toplum temelli halk sağlığı pratisyenlerinin, kampanyanın tamamı boyunca Korona virüsüne karşı sağlık ve güvenlik önlemlerini katı bir şekilde uygulayacağını açıkladı. Bugüne kadar Bangsamoro’da yedi ölüm ve 120 iyileşme dahil olmak üzere kayıtlara göre toplam 402 korona virüsü vakası kaydedildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.