islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3864
EURO
34,9916
ALTIN
2.323,86
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Oxford Korona Aşısıyla İlgili Olumlu Gelişmeler

Oxford Korona Aşısıyla İlgili Olumlu Gelişmeler

Mirat Haber Ajansı

The Journal of Lancet adlı derginin Pazartesi günkü haberine göre, Oxford Üniversitesi’nin koronavirüs aşısı güvenli ve pozitif bir bağışıklık reaksiyonu üretmekte. İlk aşamadaki insan denemeleri, katılımcıların virüsle savaşabilecek antikorlar ve beyaz kan hücreleri ürettiğini gösteren 1.077 kişiyi içeriyordu. Sonuçlar olumlu bir gelişme olarak memnuniyetle karşılanmış olmasına rağmen, aşının etkinliğini belirlemek için hala daha çok sayıda denemelerin yapılması gerekmekte. İngiltere şimdiden 100 milyon doz aşı sipariş etti. Oxford Üniversitesi, aşı üretmek için ilaç şirketi AstraZeneca ile işbirliği yapıyor.

Bu aşı, dünya çapında düzinelerce geliştirildi, ancak Oxford’un açık ara lider konumda olduğu iddia edilmekte. AstraZeneca, aşının çalıştığı kanıtlanırsa, mümkün olduğunca geniş ve en ucuz şekilde dağıtılabilmesi için üretimini artırıyor. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Oxford Üniversitesi’ndeki ekibi Twitter aracılığıyla tebrik etti. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da Twitter’da yaptığı açıklamada, Oxford Üniversitesi çalışmasının koronavirüsle mücadelede önemli bir atılım olduğunu söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.