islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3751
EURO
34,7785
ALTIN
2.395,53
BIST
10.241,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

“FİLİSTİN BİZİM MESELEMİZ DEĞİL DİYENLERE” HATIRLATMAK İSTİYORUZ!

“FİLİSTİN BİZİM MESELEMİZ DEĞİL DİYENLERE” HATIRLATMAK İSTİYORUZ!
24 Kasım 2023 10:00
A+
A-

7 Ekim’den bu yana, Filistin konusunda dünya halkları ayağa kalkarak tek yürek olmuşken, ekseriyeti Müslüman olan toplumumuzda Gazze meselesine lakayt kalan ve anlamsız bir şekilde “Filistin bizim meselemiz değil” diyenlerin varlığı, bizi üzmektedir.

Tarihi gerçeklerden uzak, ama en önemlisi insani değerlerden uzak bu insanlar,  Filistin bizim meselemiz değil” diyerek, bırakın Müslüman olmayı, insani değerlerden de uzak olduklarını gözler önüne sermektedirler.

Tarihin tozlu raflarını biraz karıştıranlar ve biraz araştıranlar görecektir ki, Filistin tam da bizim meselemizdir.

HATIRLATMAK İSTİYORUZ

Mescidi Aksa’nın harem bölgesi olduğunu unutarak, “Filistin bizim meselemiz değil” diyenlere; Peygamberimizin (sav) “Yolculuk ancak şu üç mescide olur. Benim şu mescidime, Mesidi Haram’a ve Mescidi Aksa’ya” Hadisi şerifini hatırlatmak istiyoruz.

Filistin bizim meselemiz değil” diyenlere; yüce rabbimizin “Mescidi Aksa ve çevresinin bereketli kılındığı” ayetini hatırlatmak istiyoruz.

Filistin bizim meselemiz değil” diyenlere; Hz. Ömer’in 638’de Kudüs’ü fethettiğinde, bölgede bütün din mensuplarına özgürlük tanındığını ve herkesin özgürce yaşadığını hatırlatmak istiyoruz.

Filistin bizim meselemiz değil” diyenlere, 1099 yılında Haçlıların Kudüs’ü işgal ettiğinde taş üstünde taş, omuz üstünde baş bırakmayarak bölgeyi kan gölüne çevirdiğini de hatırlatmak istiyoruz.

Filistin bizim meselemiz değil” diyenlere, 1187 yılında Selahaddin Eyyübinin Kudüs’ü fethederek oraya büyük hizmetlerde bulunduğunu, tekrar tekrar hatırlatmak istiyoruz.

Filistin bizim meselemiz değil” diyenlere, ecdadımız, Kanuni Sultan Süleyman’ın, Sultan IV. Murad’ın, Sultan Abdülmecid’in, Sultan Abdülaziz’in ve Cennet mekan II. Abdülhamid Han’ın, o mübarek beldeye yaptığı eserlerle, İslam mührünü vurduğunu hatırlatmak istiyoruz.

Filistin bizim meselemiz değil” diyenlere, Filistinli kardeşlerimizin Çanakkale savaşında bizimle omuz omuza savaştığını, yüzyıllarca vatanımızın ekmeğini yiyen ve rahat ve huzurlu yaşayan Yahudilerin ise İngilizlerin tarafında savaştığını da hatırlatmak istiyoruz.

Filistin bizim meselemiz değil” diyenlere, Siyonistlerin “Arzı Mevud” hayallerinin olduğunu, bu vaad edilmiş toprakların içinde Ülkemiz topraklarının da bulunduğunu hatırlatmak istiyoruz.

İşte, Filistin, tam da bu sebeplerle bizi meselemizdir…

Filistin, rengi, dili, dini ne olursa olsun, insanlıktan zerre kadar da olsa nasibini alanların meselesidir…

Filistin, insanlığın, hukuk, ahlak ve vicdan sınavıdır…

Filistin, İslam ümmetinin iman ve kardeşlik imtihanıdır…

Filistin, sadece Filistinlilerin değil, bütün İslam ümmetinin ve hatta bütün insanlığın ortak meselesidir…

İşte tam da bu noktada Filistin, bütün dünyanın meselesidir…

Selam, saygı ve muhabbetlerimle…

ŞABAN DOĞAN

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.