islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2584
EURO
34,6908
ALTIN
2.400,93
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
25°C
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Suudi Arabistan bu yıl da yabancı hacıları kabul etmeyecek

Suudi Arabistan, arka arkaya ikinci yıl yurtdışındaki hacıların yıllık hac ziyaretini yasaklamayı düşünüyor.

Suudi Arabistan bu yıl da yabancı hacıları kabul etmeyecek

Suudi Arabistan, arka arkaya ikinci yıl yurtdışındaki hacıların yıllık hac ziyaretini yasaklamayı düşünüyor.

Mirat Haber Ajansı

Suudi Arabistan, arka arkaya ikinci yıl yurtdışındaki hacıların yıllık hac ziyaretini yasaklamayı düşünüyor. Riyad, COVID-19 vakalarındaki bir başka küresel artışın ardından endişeli. Suudi Hac Bakanlığı’ndaki kaynaklar, yasağın devam edip etmeme konusunda nihai bir karar verilmediğini açıkladı. Kaynaklara göre, böyle bir hareket, hac ziyaretini yalnızca Suudi uyruklu ve krallık sakinleri ile sınırlandıracak ve bunlar aşılanmış veya katılmadan aylar önce virüsten kurtulmuş olacak. Geçen yıl, ritüel çok az sayıda vatandaş ve sakinle sınırlıydı.

Yurt içi enfeksiyonların sayısında son zamanlarda görülen düşüş ve aşılanan insan sayısının artmasıyla, krallık bu yıl hacı sayısını artırdı. Yerel basında daha önce, Mekke Ulu Camii’nin Ramazan ayının ilk 20 gününde yaklaşık bir milyon hacı kabul edildiği bildirildi. Salgın öncesinde 2,5 milyon hacı, Hac zamanında Suudi Arabistan’ın Mekke ve Medine’deki kutsal mekanlarını ziyaret ediyordu. Resmi verilere göre, ritüel gelirler yılda yaklaşık 12 milyar dolardı.

Africa′s Muslims woeful over scaled-down hajj | Africa | DW | 30.07.2020

ETİKETLER: Umre
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.