islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,6015
EURO
34,7765
ALTIN
2.414,40
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Filistin BM Kararlarına Dayalı “Görüşmelere Hazır”

Filistin BM Kararlarına Dayalı “Görüşmelere Hazır”

Mirat Haber Ajansı

Filistin basınında çıkan haberlere göre, Filistin Cumhurbaşkanı Mahmud Abbas Almanya’nın başbakanına Birleşmiş Milletler kararları temelinde ve uluslararası dörtlü himayesinde İsrail ile müzakerelere hazır olduğunu söyledi. Abbas ve Angela Merkel, bölgedeki son siyasi gelişmeleri bir telefon görüşmesinde, özellikle İsrail’in işgal altındaki Filistin topraklarını ilhak etmeyi planlamasını tartıştılar. Cumhurbaşkanı Abbas, Merkel’i ülkesinin Avrupa Birliği ve BM Güvenlik Konseyi başkanlığına kabul edildiği için tebrik etti. Ayrıca, bunun uluslararası hukuk ve uluslararası yasallık için istikrar ve desteğin sağlanmasına katkıda bulunacağını ümit etti. Almanya’ya, özellikle işgal altındaki bölgelerin zorla ilhak edilmesiyle ilgili olarak uluslararası hukuk ve BM kararlarını desteklediği için teşekkür etti.

2002 yılında kurulan Ortadoğu Dörtlüsü ABD, Rusya, Avrupa Birliği ve BM’den oluşmakta. BM’ye göre, görevi, Ortadoğu barış müzakerelerine aracılık etmek ve nihai devletliğe hazırlıkta Filistin ekonomik kalkınmasını ve kurum inşasını desteklemek. Bu yılın başlarında ABD Başkanı Donald Trump, İsrail-Filistin anlaşmazlığını sona erdirmek için sözde Yüzyılın Anlaşması barış planını yayınladı. Plan, BM’nin Filistin meselesi hakkındaki önceki kararlarını tek taraflı olarak geçersiz kılıyor ve İsrail’e talep ettiği hemen hemen her şeyi vermeyi öneriyor. Ancak Trump planı uluslararası toplumdan destek alamadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.