islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3385
EURO
34,8303
ALTIN
2.392,85
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

Filistin Çığlığı Ayasofya’da Yankılandı: Gazze’yi Unutma!

Filistin Çığlığı Ayasofya’da Yankılandı: Gazze’yi Unutma!
22 Nisan 2024 12:00
A+
A-

Filistin Çığlığı Ayasofya’da Yankılandı: Gazze’yi Unutma!

İHH’nın çağrısıyla düzenlenen bir yürüyüş, Beyazıt Meydanı’ndan Ayasofya Camii’ne kadar gerçekleşti. Filistin’e destek veren binlerce insanın katıldığı etkinlikte, Gazze’deki zulme dikkat çekildi. Özgürlük Filosu’nun amacıyla ilgili konuşmalar yapıldı ve Avrupa’daki liderlerin ikiyüzlülüğü eleştirildi. Uluslararası dayanışma ve Gazze’ye insani yardım çağrısı yapıldı. Etkinlikte, Filistin direnişinin önemi vurgulandı ve Gazze’nin unutulmaması gerektiği hatırlatıldı. Müslüman ve Hıristiyan toplulukların yanı sıra, uluslararası figürlerin katıldığı etkinlik, Siyonist zulme karşı birlik ve dayanışma mesajı verdi.

Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve Filistin halkının yanında olduğumuzu göstermek için Türkiye’de birçok eylem düzenleniyor. Bu haftaki durağımız Sultanahmet Meydanı’ydı ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) çağrısıyla Beyazıt Meydanı’ndan Ayasofya Camii’ne yapılan yürüyüş, Filistin’in çığlığını tüm dünyaya duyurdu.

Yürüyüşe, İHH’nın yanı sıra Gazze Dayanışma Platformu da destek verdi. Eylemde, Filistin’e destek veren uluslararası figürlerin yanı sıra, Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından gelen binlerce insan bir araya geldi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, Özgürlük Filosu Koalisyonu sözcüsü Ann Right, Özgürlük Filosu’nun Gazze’deki katliamı durdurmak ve acılarına son vermek için yola çıktığını vurguladı.

Sesini duyurmak için Ayasofya’nın önünde toplanan halka seslenen Barcelona eski belediye başkanı Ada Colau, Avrupalı liderlerin ikiyüzlülüğüne dikkat çekti. Avrupa’nın Filistin ile dayanışma içinde olduğunu vurgulayan Colau, Gazze’nin özgürlüğü için umutlu olduklarını dile getirdi.

Özgürlük Filosu Kanada temsilcisi Nima Machouf, ambargoyu kırmak ve Gazze’deki acılara son vermek için uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı. Filistin direnişinin onurlu tavrına vurgu yapan Uluslararası Sınır Tanımayan doktorlardan Carlos Trotte, Latin Amerikalı insanlar adına Filistin’in özgürlüğü için bir araya gelmenin önemini vurguladı.

Genç İHH Başkanı Muhammed Çelik, Özgürlük Filosu’nun Gazze’yi unutan kimselerden olmaması gerektiğini hatırlattı. İnsanlığa seslenerek, Siyonist çeteye karşı seslerini daha fazla yükseltmeleri ve vahşetin sona ermesi için mücadele etmeleri çağrısında bulundu.

ABD’li avukat Daniel Martin Kovalik, ABD hükümetinin desteğiyle gerçekleşen katliamlara karşı birliktelik çağrısında bulundu. Özgürlük Filosu Fransa Temsilcisi Avukat Dominique Cochain, Gazze’deki savaşın yanı sıra Batı Şeria’da yaşananların da unutulmaması gerektiğini vurguladı. Eylemin sonunda Şahin İbrahim Güleryüz’ün duasıyla etkinlik sona erdi.

Gazze’nin çığlığı Ayasofya’nın tarihi duvarları arasında yankılandı ve dünya halklarına, Filistin’in yanında durma çağrısı yapıldı. 

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.