islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3997
EURO
34,7865
ALTIN
2.407,56
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

Herkes Doğduğu İlde Yaşasaydı En Kalabalık İl Hangisi Olurdu?

Herkes Doğduğu İlde Yaşasaydı En Kalabalık İl Hangisi Olurdu?
31 Ocak 2022 16:11
A+
A-

Yaklaşık 16 milyon kişinin yaşadığı İstanbul’da sayı her geçen gün artıyor. İstanbul’un nüfusu dünyadaki birçok ülkeden fazla. Ancak verilere göre gerçek İstanbullu sayısı çok daha farklı. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, herkes doğduğu şehirde yaşasaydı yaklaşık 16 milyon kişinin yaşadığı İstanbul’un nüfusu sadece 2,5 milyon olacaktı. Peki, herkes memleketinde yaşasaydı en kalabalık il hangisi olacaktı?

Yaklaşık 16 milyon kişinin yaşadığı İstanbul’da sayı her geçen gün artıyor. İstanbul’un nüfusu dünyadaki birçok ülkeden fazla. Ancak verilere göre gerçek İstanbullu sayısı çok daha farklı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre herkes doğduğu şehirde yaşasaydı, İstanbul’un nüfusu 3 milyondan az olacaktı.

Peki herkes doğduğu şehirde yaşasaydı en kalabalık şehir hangisi olurdu? Verilere göre ilk sırada Şanlıurfa, ikinci sırada Konya, üçüncü sırada ise İstanbul yer alıyor. Diğer illeri ise sırasıyla Diyarbakır, Ankara, İzmir, Samsun, Sivas, Erzurum ve Bursa oluşturuyor.

İstanbul’a yerleşenlerin büyük çoğunluğu kendini gurbetteymiş gibi hissetmiyor. Onları bu topraklara bağlayan şey ya yakınları ya da işleri. Ancak artık memlekete dönme zamanın geldiğini düşünenler de var. Verilere göre Türkiye’ye yurt dışından göç edenlerin yarısı da İstanbul’u tercih ediyor.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.