islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5251
EURO
34,9037
ALTIN
2.438,04
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
19°C

Filistinli Çift İsrail Gaddarlığına Karşı Açlık Grevinde

Filistinli Çift İsrail Gaddarlığına Karşı Açlık Grevinde

Mirat Haber Ajansı

İsrail’e karşı açlık grevinde eşi Mahir el-Ahras’a katılan Tağrid el-Ahras, dördüncü gününde de protestosuna devam etti. Tağrid, herhangi bir vitamin veya takviye almayı reddettiğini, ya serbest bırakılacağına ya da öleceğine karar verdiğini söyledi. Kocası, Temmuz ayı sonunda tutuklanıp “idari gözetim” altına alındıktan sonra 76 gün boyunca açık uçlu açlık grevi yapıyor. Mahir daha önce beş kez tutuklandı. İsrail’in Şin Bet iç istihbarat servisi, Mahir el-Ahras’ın İslami Cihad Hareketi’nde faaliyeti olduğunu gösteren bilgilere sahip olduklarını söyledi. İsrail’in idari gözaltı politikası uyarınca, mahkumlar herhangi bir suçlama veya yargılama olmaksızın bir yıldan fazla tutulabiliyor.

Sağlığı kötüleşen Mahir’in İsrail başkenti Tel Aviv yakınlarındaki Kaplan Hastanesinde gözaltına alınmasına devam ediyor. Karısına göre, baş ve mide ağrıları, kulaklara baskı ve göğsünde kramplar var. Hastanede oturma eylemi yapan kadın, kocasının durumu kritik olan hayatıyla ilgili endişelerini dile getirdi. Doktorların onu kontrol etmekten kaçındığını söylüyor. Sadece odaya giriyorlar ve herhangi bir takviyeyi reddettiği için bir şey yapamayacaklarını söylüyorlar. Tağrid’e her an öleceğini ve başına gelenlerden kendisinin sorumlu olduğunu söylediler. Ancak doktorlar, tıbbi durumu hakkında mahkemeye sunulmak üzere ayrıntılı bir rapor vermeyi de reddediyorlar. Kadın, ailesinin kendisini ziyaret etmesi ve serbest bırakılması için çaba göstermesi yönünde birçok çağrı yapmasına rağmen Kızıl Haç’ın şimdiye kadar kocasını ziyaret etmediğini vurguluyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.