islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Pakistanlı Kadın Mücadelede Örnek Oluyor

Pakistanlı Kadın Mücadelede Örnek Oluyor
20 Mayıs 2020 11:43
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Pakistan’dan 27 yaşındaki karate sporcusu Gülsüm Hazara, 2016 Güney Asya Karate Şampiyonası’nda altın madalyasını kazanmak için Hintli rakibine bir nakavt darbesi vurduktan sonra Pakistan’ın milli marşını Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de okuttu.  2005 yılında mezhepsel bir saldırı olarak vurularak öldürülen akıl hocası ve kayınbiraderi Server Ali Hazara’yı hatırlarken gözyaşlarını tutamadı. Gülsüm, Pakistan’da zulüm gören Şii Hazara azınlık topluluğundan. Kar amacı gütmeyen bir Hazara kuruluşu tarafından tutulan rakamlara göre, 1990’ların sonlarından bu yana mezhep saldırılarında en az 1.500 Hazara öldürüldü. Pakistan, çoğu İran’ı sınırlayan Belucistan eyaletinde yaşayan yarım milyondan fazla Hazara’ya ev sahipliği yapıyor.

Geçen Kasım ayında, Nepal’deki Güney Asya Oyunlarında sırasıyla bireysel ve takım etkinliklerinde gümüş ve altın madalya kazandıktan sonra medyada yer aldı. Burnunu kıran bir darbeye rağmen ışıldayan gülümsemesi onu kriket hastası Pakistan ulusuna sevdiren Güksüm, kazandığı madalyalarına ek olarak, Karaçi Üniversitesi’nden beden eğitimi alanında yüksek lisans yaptı. Gülsüm’ün ayak izlerini takiben, son 10 yılda Kuetta’nin Hazara topluluğundan çeşitli dövüş sanatları ve spor şampiyonları ortaya çıktı. Nergis Hamidullah ve Şehide Abbas, son yıllarda Asya ve Güney Asya Oyunlarında Karate’de madalya kazandılar. Bugün, madalyalarıyla dolu büyük bir cam ekran ünitesinin yanında oturan Gülsüm, sadece Hazara topluluğundan gelenler için değil, tüm genç Pakistanlı kızlar için bir rol modeli olarak tanıtılmasından büyük gurur duyduğunu söylüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.