
FİLİSTİN’Lİ GAZETECİ İNFAZ EDİLDİ
Filistinli gazeteci Salih el-Caferavi’nin Gazze’de İsrail destekli çeteler tarafından kaçırıldığı ve yedi kurşunla infaz edildiği bildirildi.

Caferavi, işgal altındaki Gazze’de 735 gün boyunca sahada çalışarak, İsrail’in saldırılarını ve sivillere yönelik zulmü belgeleyen önemli bir gazeteciydi. Sosyal medya üzerinden paylaştığı videolarla dünya kamuoyunun dikkatini çekmişti.

Caferavi’nin ölümünün ardından, Filistinli aktivistler ve gazeteciler, onun cesaretini ve direncini anarak, özgürlük ve adalet mücadelesini sürdüreceklerini ifade ettiler. Uluslararası insan hakları örgütleri ve basın kuruluşları da Caferavi’nin öldürülmesini kınayarak, gazetecilerin güvenliğinin sağlanması çağrısında bulundular.
Caferavi’nin ölümünün ardından, Gazze’de ve uluslararası alanda geniş yankı uyandıran bir protesto dalgası başladı. Birçok medya kuruluşu ve sivil toplum örgütü, onun anısını yaşatmak ve özgür basının önemini vurgulamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlemektedir.
Caferavi’nin çalışmaları, Gazze’deki direnişin ve Filistin halkının sesinin dünyaya duyurulmasında önemli bir rol oynamıştır. Onun mirası, özgürlük ve adalet mücadelesinin simgelerinden biri olarak hafızalarda kalacaktır.
İslami Haber ”MİRAT” – YouTube