islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4671
EURO
34,9281
ALTIN
2.437,71
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Filistinli gruba 10 milyon dolar veren Fransa’ya İsraillilerden büyük tepki

Filistinli gruba 10 milyon dolar veren Fransa’ya İsraillilerden büyük tepki
Mirat Haber Ajansı

Fransız Kalkınma Ajansı (AFD), İsrail yanlısı bir lobi grubu tarafından işgal altındaki Batı Şeria’da iyi hükümet uygulamalarını teşvik eden Filistinli bir örgüte yaklaşık 10 milyon dolar bağışladığı için hedef altına alındı. Siyonist oluşum STK Monitor, Fransa’yı BDS (Boykot, Elden Çıkarma ve Yaptırımlar) kampanyasını STK Geliştirme Merkezi’ne (NDC) yaptığı bağışla dolaylı yoldan desteklemekle suçluyor. Lobi grubu, iddiasını NDC’nin 2008’de “Filistin STK Davranış Kuralları” adlı düzenlemeye dayanarak yapıyor. Yasa, gerek siyasi güvenlik gerekse kültürel ve kalkınma düzeylerinde İsrail ile herhangi bir normalleştirme faaliyetinin reddedilmesini hedefliyor. İsrailli NGO Monitor, Fransız hükümetine hibesini Fransa’nın BDS’yi açıkça reddetmesi doğrultusunda revize etmeye çağırdı. NGO Monitor, İsrail işgal yetkililerinin uluslararası hukuk ihlallerini belgeleyen ve Filistin sivil toplumuna destek sağlayan örgütlere saldırmasıyla tanınıyor.

En kuvvetli İsrail destekçisi Fransa olmasına rağmen

AFD Sözcüsü Magali Mevellec, Fransa’nın, işgal altındaki Filistin toprakları olarak gördüğü yerlerde halkın yaşamını iyileştiren yerel yeteneklerin güçlendirilmesini desteklediğine dikkat çekti. Fransa ve AFD’nin tek niyetinin bu nüfusların refahını iyileştirmek olduğunu da sözlerine ekledi. BDS üyeleri de dahil olmak üzere, İsrail’e karşı boykotun çok sayıda destekçisi, Fransa mahkemeleri tarafından nefret veya ayrımcılığı kışkırtmaktan suçlu bulunmuştu. İsrail’e bu kadar kuvvetli destek veren Fransa’nın bu denli masum bir konudan dolayı bile Siyonistler tarafından hedefe konması şaşırtıcı bulundu.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi geçen yıl Fransa’da BDS hareketini destekleyen aktivistlerin mahkumiyetlerinin, dünyadaki en sert BDS karşıtı ve İsrail yanlısı yasaların olmsıyla ifade özgürlüklerinin ihlali olduğuna karar verdi. BDS hareketi, İsrail’in Filistinlilere yönelik ihlallerini ve meşru haklarını protesto etmek için İsrail işletmelerine, üniversitelerine ve kültür kurumlarına şiddet içermeyen bir kampanyayla boykot çağrısında bulundu.

Diğer Orta Doğu haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/orta-dogu/

Diğer Dünya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/dunya/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.