Filistinliler Kafr Qasim Katliamının 65. Yıldönümünü Andı

Binlerce Filistinli İsrail vatandaşı Kafr Qasim katliamının 65. yıldönümünü anmak için yürüdü.

Yürüyüşçüler, Kafr Qasim’in merkezindeki Şehitler Anıtı’nda bir araya geldi ve burada kurbanları anmak için seremonilerde bulundular.

Sionist İsrail’in resmi teröristleri, 29 Ekim 1956’da bir Arap köyü olan Kafr Qasim’de kadın ve çocuklar da dahil olmak üzere 49 silahsız Filistinliyi öldürdü.

Yürüyüş sırasında göstericiler Filistin bayrakları, siyah pankartlar ve katliamda öldürülenlerin fotoğraflarını taşıdı.

Yürüyüşe Arap liderler ve İsrail’in parlamentosu Knesset’teki temsilcilerin yanı sıra Arap yerel konseylerinin başkanları katıldı.

Bazı pankartlarda “Kafr Kasım katliamının 65. Yıldönümü”, “Barışmayacağız” ve “Bağışlamayacağız” yazıyordu.

Çarşamba günü, İsrail’in yasama organı olan Knesset, İsrail’in katliamın tüm sorumluluğunu resmen kabul edecek bir yasa tasarısını reddetti.

Mitinge hitap eden Kafr Qasim Belediye Başkanı Abdulbedir, “korkunç katliamın İsrail’deki tüm Arapları birleştirmesi gerektiğini” belirterek şunları söyledi:

“Hâlâ zorluklarla karşı karşıyayız, ancak güvenliğin, özgürlüğün ve barışın tadını çıkaracağımız bir yarın için kalbimizde umut beslemeye devam edeceğiz.”

Arap halkının İsrail’deki en yüksek temsil organı olan İsrail Arap Vatandaşları Yüksek İzleme Komitesi başkanı Muhammed Baraka, Kafr Qasim ziyareti öncesinde İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile görüştüğünü katliamın sorumluluğunu ve kendisini kabul etmeye çağırdığını söyledi.

Belediye başkanı, “Umarım burada durup İsrail devletinin katliamın sorumluluğunu üstlendiğini ilan ettiğini” belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu katliam Siyonist projenin bir kusuru değil, özündeydi. 1948 Nakba’sında Filistin halkına karşı yapılmayanları 1956’da bu bölgede tamamlamak istediler.”

Katliamın, geride kalan Filistinlileri anavatanlarından kovmayı amaçladığını söyledi.

Katliam sırasında İsrail, İngiltere ve Fransa ile birlikte Süveyş Kanalı’nın batı kontrolünü yeniden kazanmak için Mısır’a bir saldırı başlatmaya hazırlanıyordu.

Ürdün ile olası bir çatışmadan korkan İsrail ordusu, yerel sakinlere haber vermeden köyde sokağa çıkma yasağının başlama saatini yükseltmeye karar vererek cinayetlerin önünü açtı.

Saldırıya karışan sınır polisleri yargılandı, suçlu bulundu ve 8 ila 17 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı. Ancak hepsi katliamdan iki yıl sonra serbest bırakılırken, tugay komutanına bir kuruş para cezası verilmesi emredildi.

İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog, 29 Ekim 2021’de İsrail’in Kafr Qasim kentinde düzenlenen bir törende, Filistinlilerin 1956 Kafr Qasim Katliamı nedeniyle kendisi ve İsrail Devleti adına özür dilerken bir konuşma yapıyor. Toplam 49 kişi 23’ü çocuk olmak üzere öldürüldü. 

Recent Posts

  • Gündem

1 MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİLER BAYRAMI

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, günümüzde tasvip etmediğimiz şekilde siyasal bir kimliğe bürünerek eylemlere…

16 saat ago
  • Gündem

Devlet Bahçeli’den İmamoğlu’na Sert Hamas Cevabı

Devlet Bahçeli'nin Sert Tepkisi: "Hamas'a Terör Örgütü Demek, Siyonizm'in Değirmenine Su Taşımaktır!" Devlet Bahçeli'nin CNN…

17 saat ago
  • Gündem

İslam’ın Emretmiş Olduğu Cihad Şekilleri

İslam’ın emretmiş olduğu Cihad  şekillerini dört ana noktada toplamak mümkündür... 1-Cihadı Ekber: Hiç şüphesiz insan,…

18 saat ago
  • Gündem

Simit Fiyatlarına Bakanlık Denetimi: Onay Zorunluluğu Geldi

Ticaret Bakanlığı, simit fiyat tarifelerine ilişkin önemli bir değişiklik yaptı. Ekmek fiyatlarındaki düzenlemeler benzeri, simit…

19 saat ago
  • Makale

CUMHURBAŞKANIMIZ, BAKANLARIMIZ VE ALİ ERBAŞ İÇİN YABANCI LÜKS ARABA AYIPTIR VE GÜNAHTIR

Tevazu Bilinci Olmayanların İtibarı da Olmaz AHMET HAKAN -ALİ ERBAŞ Bizim müftü çocuğu olup İmam…

20 saat ago
  • Gündem

İSRAF, ALLAH’A İSYAN VE İNSANLARA ZULÜMDÜR I

“İsraf etmeyin” emrinin akabinde Allah'ın israf edicileri sevmediğine vurgu yapılması israfın önemli haramlardan biri olmasına…

20 saat ago