islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Fotoğraflar: Gönüllüler Depremzedeleri Bulmak İçin Zamana Karşı Yarışıyor

Fotoğraflar: Gönüllüler Depremzedeleri Bulmak İçin Zamana Karşı Yarışıyor
22 Şubat 2023 09:00
A+
A-

Gönüllüler, Türkiye ve Suriye’yi yerle bir eden depremlerin ardından bir haftadan fazla bir süredir hayatta kalanları aramaya devam ediyor.

Gaziantep, Türkiye – Türkiye ve Suriye’de 40.000’den fazla insanın ölümüne neden olan yıkıcı depremlerin üzerinden bir haftadan fazla zaman geçti ve bu sayının önümüzdeki birkaç hafta içinde artması bekleniyor.

Enkaz altında hayatta kalanları bulma umutları yavaş yavaş sönerken aramalar devam ediyor.

Sıcaklıkların sürekli düşmesiyle, evlerinden olmuş birçok kişi açık hava alanlarındaki çadırlarda kalıyor. Gönüllüler, kendileri de mağdur oldukları halde yardım edebilmek amacıyla büyük bir özveri ile çalışıyor.

Türkiye Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile çadır kurmak için gönüllü olan Abdul Kareem, “Bu çaresizliğin ortasında her türlü desteği vermek istiyoruz” dedi.

“Ölüm ve travma ile çevrili olduğunuzda, yapabileceğiniz tek şey, becerileriniz ve motivasyonunuz da dahil olmak üzere, elinizden gelen her şeyi sunmaktır.”

Gaziantep’in merkezi, depremin merkez üssüne yakın Hatay veya Kahramanmaraş gibi iller kadar yıkım görmemiş olsa da, kentteki tüm mahalleler kısmen yıkılmıştır.

Arama ve Kurtarma ekibinin bir üyesi olan Levent, “Türkiye’den ayrılıp Avrupa’ya taşınmak istiyordum. Ama şimdi burada kalıp önümüzdeki aylarda da gönüllü olmak istiyorum. Kurtarma çalışmaları sona erdikten sonra, halkıma destek olmak için başka alanlarda gönüllü olarak çalışmaya devam etmek istiyorum.”

(Şehirden Fotoğraflar)

Kaynak: https://www.aljazeera.com/gallery/2023/2/15/photos-6

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.