islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3151
EURO
35,1407
ALTIN
2.294,85
BIST
9.069,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İngiltere’yi suçladı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İngiltere’yi suçladı
26 Kasım 2021 15:41
A+
A-

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’un Manş Denizi’nde yaşanan göç faciasından sonra kendisine yazdığı mektubu Twitter’dan paylaşmasına tepki göstererek İngiltere’yi, düzensiz göç konusunu ciddiyetle ele almamak hakkında suçladı.

İtalya ile Fransa arasında imzalanan güçlendirilmiş ikili iş birliği anlaşması için Roma’da gelen Cumhurbaşkanı Macron, İtalya Başbakanı Mario Draghi ile birlikte düzenlediği ortak basın toplantısı sırasında İngiltere ile aralarında krize yol açan düzensiz göç hakkında konuştu.

Macron, Manş Denizi’nde 27 kişinin hayatını kaybettiği olayın hafife alınmayacak derecede önemli olduğunu belirterek İngiltere Başbakanı Johnson’un kendisine yazdığı mektubu, Twitter hesabı üzerinden paylaşmasını eleştirdi.

Johnson ile ciddi şekilde konuştuğunu vurgulayan Macron, “Ciddi olmayan yöntemlere şaşırıyorum çünkü bu tür konularda, idareciler arasında Twitter üzerinden ya da kamuoyuna açık mektuplaşma yoluyla bir iletişim olmaz.” dedi.

Göç hakkında Fransa’nın uzun süredir üzerine düşen sorumlulukları yerine getirdiğini söyleyen Macron, “Bakanlar, bu ciddi sorunu çözmek için ciddi şekilde çalışacaklar. Bu pazar günü İçişleri Bakanı (Gerald) Darmanin, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu ve AB’den mevkidaşlarıyla bir toplantı yapacak. Sonrasında eğer İngilizler, ciddi olmaya karar verirlerse nasıl etkili harekete geçilebileceğini göreceğiz.” diye konuştu.

Fransa ve İngiltere ilişkileri gerildi

Fransa’dan Manş Denizi üzerinden İngiltere’ye geçmekte olan düzensiz göçmenleri taşıyan teknenin 24 Kasım’da batması sonrası, aralarında 5 kadın ve 1 kız çocuğunun bulunduğu en az 27 düzensiz göçmen hayatını kaybetmişti.

Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından yapılan açıklamada, Avrupa Birliğini (AB) “göç sorununa” ilişkin acil toplantıya deavet etmişti.

AB Sınır Güvenliği Ajansı Frontex’in imkanlarının derhal güçlendirilmesi gerektiğini önemle vurgulayan Macron, “Fransa, Manş Denizi’nin mezarlığa dönüşmesine izin vermeyecek.” ifadesini belirtmişti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise Manş Denizi’nde 27 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından göç kriziyle başa çıkmak için Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a beş maddelik planın yer aldığı bir mektup göndermiş ve bu mektubu, Twitter hesabından paylaşmıştı.

Fransa, mektubun Twitter’dan paylaşıldıktan sornra tepki olarak 28 Kasım’da düzenleyeceği toplantıya İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel’e yaptığı daveti iptal etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.