islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5104
EURO
34,9876
ALTIN
2.436,44
BIST
9.804,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Fransa Pakistan’a Karşı Hindistan’a Rafale Sattı

Fransa Pakistan’a Karşı Hindistan’a Rafale Sattı

Mirat Haber Ajansı

Hindistan, yıllarca süren siyasi tartışmalardan sonra Fransa’dan beş Rafale jetlik ilk parti uçağı aldı. Savunma Bakanı Rajnath Singh, jetlerin kuzey Haryana eyaletindeki Hint Hava Kuvvetleri üssüne geldiğini duyurdu ve uçağın silahları, radarı ve diğer sensörlerinin dünyanın en iyileri arasında olduğunu söyledi. Uçak, Pakistan’la olan çatışmalar, Yeni Delhi ve Pekin arasındaki yüksek gerilimlerle Himalaya Ladakh bölgesinde sınır sorunu sonucu geldi. İnişten bir gün önce bölgede güvenlik artırıldı ve dörtten fazla insanın toplanması yasaklandı. Yerel polis, insanları inişin fotoğraflarını çekmek için çatılarda toplanmaya karşı uyardı.

Fransız savaş uçaklarını satın almak için milyarlarca dolarlık anlaşma, ülkede siyasi bir tartışmayı tetiklemişti. Ana muhalefet Kongre Partisi, Başbakan Narendra Modi’yi satın alımı, Hindistan Ulusal Kongre partisinin iktidarda olduğu 2014’te müzakere edilen fiyattan üç kat daha yüksek bir fiyatla yapmakla suçladı. Şu anda ülkedeki ana muhalefet partisi olan Kongre partisi, Modi’ye karşı anlaşmadaki şüpheli rolü için soruşturma açılmasını istedi. Kongre Rafale’nin satın alınmasının Hindistan’ın BJP’nin 36 yerine 126 jeti almasını sağlayacağını iddia ediyorlar. Yargıtay geçen yıl Kasım ayında Rafale jet anlaşmalarıyla ilgili tüm başvuruları reddetti. 2018 yılında, üst mahkeme hükümeti Hindistan’dan Fransa’dan 36 Rafale savaş uçağı satın almada usulsüzlük iddiaları üzerine temize çıkardı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.