Dünya

Fransa-Polonya Arasındaki Tansiyon Yükseliyor!

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u hedef alarak, “Putin ile kaç kez görüştünüz, bir şey başardınız mı?” ifadelerini kullanmıştı. Açıklamalara kızan Macron, Morawiecki’yi ‘sağcı Yahudi aleyhtarı’ olarak nitelendirmişti. İki ülke arasında gerilime neden olan tartışmalar sonrası; Polonya, Fransa’nın Varşova Büyükelçisi Frederic Billet’i Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

Polonya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Łukasz Jasina, Twitter hesabında Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau’nun kararıyla Fransa’nın Varşova Büyükelçisinin Bakanlığa çağrıldığını duyurdu.

Macron, Morawiecki’nin daha önce kendisi hakkında yaptığı açıklamaların ‘temelsiz’ ve ‘skandal’ olduğunu ifade ederek, Morawiecki’nin, Fransa’daki aşırı sağcı cumhurbaşkanı adayı Marine Le Pen ile birçok kez görüştüğünü söylemişti.

POLONYA İLE FRANSA ARASINDAKİ GERİLİM 
Fransa Cumhurbaşkanı, Le Parisien’e verdiği röportajda Morawiecki’yi ‘sağcı Yahudi aleyhtarı’ olarak nitelendirmişti.

Morawiecki, 5 Nisan’da yaptığı açıklamada, Batı’dan Rus kaynaklarına yönelik yaptırımları ve ambargoyu sıkılaştırmasını isterken, Macron’a atfen, ‘Sayın Macron, Putin ile kaç kez görüştünüz, bir şey başardınız mı? Suçlularla pazarlık yapacak bir durum yok.’ ifadesini kullandı.

 

 

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

2 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

2 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

3 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

23 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

1 gün ago